28 april 2006
Volkswagen Golf V

Volkswagen Golf V

Recordpoging ter ere van 30 jaar Volkswagen Golf GTi

Autozine
28 april 2006 | De Volkswagen Golf GTI bestaat 30 jaar en dat wordt gevierd. Samen met de Duitse Volkswagen-club VW Scene verzorgt Volkswagen op 21 mei de Golf Record Day GTI Edition. Dit evenement vindt plaats in en om het stadion van voetbalclub Schalke 04 in het Duitse Gelsenkirchen. Er zijn die dag niet alleen veel legendarische GTI-uitvoeringen te zien, maar de organisatoren proberen ook een recordaantal Golf GTI- en R32-modellen bij elkaar te krijgen. Tenslotte vindt er een onthulling plaats.
 

Volkswagen bracht de Golf GTI in 1976 op de markt. Toen leefde nog het idee dat het bij een gelimiteerd aantal zou blijven. De vraag vanuit de markt was echter dermate groot, dat er geen weg terug was. De "hot hatch" was geboren en de Golf GTI is wereldwijd nog steeds razend populair. Op de Golf Record Day GTI Edition zijn daarom GTI-modellen van alle Golf-generaties te zien. Daaronder zijn uiteraard standaardmodellen, maar ook speciale versies zoals de Pikes-Peak-Golf en diverse race- en rally-uitvoeringen. Deze modellen komen speciaal voor de gelegenheid over uit het Volkswagen-museum in Wolfsburg.

Volkswagen Golf V

De feestdag zal ook in het teken staan van een poging om zo veel mogelijk Golf GTI- en R32- modellen bij elkaar te krijgen waardoor de grootste GTI-parade ooit ontstaat. Daarom hebben alle rijders van een Golf GTI of Golf R32 gratis toegang tot het evenement. Wie niet met een Golf GTI/R32 komt, betaalt 5 euro entree. Een ander hoogtepunt van de dag wordt een bijzondere onthulling. Wat dat precies inhoudt, blijft geheim tot 21 mei.

Volkswagen Golf V