25 juni 2004
Volkswagen Golf V

Volkswagen Golf V

Dieselprogramma nieuwe Golf uitgebreid

Autozine
25 juni 2004 | Het dieselprogramma van de nieuwe Golf is uitgebreid met een 1.9 TDI. De motor levert 66 kW/90 pk en is voorzien van pompverstuivertechniek. Met de komst van deze motor keert een populaire motorversie terug in de nieuwe Golf. De vanafprijs voor de 1.9 TDI 66 kW/90 pk, die zich tussen de 2.0 SDI (75pk) en 1.9 TDI (105pk) bevindt, bedraagt € 23.525,-. Daarnaast heeft Volkswagen voor modeljaar 2005 een aantal kleine wijzigingen aan de Golf doorgevoerd.
 

De nieuwe 1.9 TDI 66kW/90 pk onderscheidt zich van zijn voorganger door het gebruik van de moderne pompverstuivertechniek. De topsnelheid van deze motor ligt op 176 km/u. Het gemiddelde verbruik is 5,0 l/100km.

Volkswagen Golf V

Voor modeljaar 2005 is op de nieuwe Golf een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo wordt iedere Golf vanaf heden standaard uitgerust met een gordelwaarschuwingssysteem. Dit systeem waarschuwt de bestuurder en de passagier wanneer men geen gordel draagt. Het systeem is bekend uit de Touran. Door het standaardiseren van dit veiligheidsitem wordt de nieuwe Golf door Euro NCAP beloond met vijf sterren, de maximaal haalbare score.

Ook wordt de Golf voortaan standaard voorzien van een afsluitbaar dashboardkastje inclusief verlichting, zijn de koplampen aan de binnenzijde voorzien van een chromen ring (voorheen zwart) en worden de handgreep van het handschoenenvakje, de knop van de handrem en de ring op de schakelpookknop eveneens uitgevoerd in chroom.