15 februari 2011
Volkswagen Eos
Nieuws

Volkswagen Eos

Vernieuwde Volkswagen Eos nu in Nederland

15 februari 2011 - De vernieuwde Volkswagen Eos is nu in Nederland en is te bestellen vanaf 33.900 euro inclusief BTW en BPM. De Eos heeft een uiterlijk gekregen waarin het kenmerkende Volkswagen design-DNA sterker naar voren komt. Daarbovenop is de Eos comfortabeler, veiliger en zuiniger geworden.
Remschijf.nl

De vernieuwde Eos is direct te herkennen aan zijn gewijzigde front met horizontale lijnvoering. Aan de achterzijde heeft de Eos blikvangers als de tweedelige lichtunits en bumper met diffuser. De Eos behoudt zijn unieke kenmerken, zoals de dakconstructie met geïntegreerd glazen schuif-/kanteldak en een ingebouwde windgeleider boven het voorraam.

Volkswagen Eos

De vernieuwde Eos beschikt over een 1.4 TSI benzinemotor (122 pk) en sprint in 10,9 seconde naar 100 km/h (topsnelheid:198 km/h). Dankzij BlueMotion Technologies (start/stop, remenergieregeneratie) scoort dit model een B-label. De Eos is er ook met 160 pk sterke 1.4 TSI (C-label). De topmotorisering is de krachtige 2.0 TSI met 210 pk, waarmee de Eos in 7,6 seconde naar 100 km/h sprint en een top heeft van 238 km/h (DSG:236 km/h). De Eos is ook leverbaar als diesel. De 2.0 TDI met 140 pk heeft een officieel verbruik van 1 op 20,8 en een actieradius van ruim 1.100 kilometer.

Elke Eos heeft een standaarduitrusting met comfortstoelen, 16-inch lichtmetalen wielen, airconditioning, Radio RCD 310 met acht luidsprekers, elektrische ramen, ESP en zes airbags. De Highline-uitvoering vult dat aan met onder meer een alarmsysteem (SCM 3), een multifunctioneel sportstuur, cruise control, sportonderstel, multimedia aansluitbox, licht en zichtpakket en boordcomputer plus. Optioneel is 'cool leather' beschikbaar. Dit is lederen bekleding die (zon)licht reflecteert, waardoor opwarming van de bekleding wordt beperkt.

Volkswagen Eos
Dutchlease
XLLease