7 oktober 2010
Volkswagen Eos
Nieuws

Volkswagen Eos

Vernieuwde VW Eos debuteert op LA Motor Show

7 oktober 2010 - Op de Los Angeles Motor Show, die van 19 tot 28 november plaatsvindt, introduceert Volkswagen de vernieuwde Eos. In het aangescherpte uiterlijk is het typische Volkswagen design-DNA te herkennen. De motoren zijn dankzij de toepassing van duurzame BlueMotionTechnologies zuiniger dan voorheen. Bovendien is het comfort- en veiligheidsniveau naar een hoger plan getild.
XLLease

De vernieuwde Eos is direct herkenbaar aan zijn typische Volkswagen-front waarin horizontale lijnen en koplampunits met geïntegreerde LED-dagrijverlichting de hoofdrol spelen. De verwantschap met bijvoorbeeld de nieuwe Passat is overduidelijk. Aan de achterzijde zijn de nieuwe tweedelige lichtunits echte blikvangers, ook al omdat ze gebruik maken van LED-technologie. In de nieuw gestileerde achterbumper is nu een diffuser opgenomen.

Volkswagen Eos

Mede dankzij de inzet van duurzame BlueMotionTechnologies zijn de vernieuwde Eos-modellen zuiniger geworden. De Eos 2.0 TDI (103 kW/140 pk) beschikt bijvoorbeeld over een start-stopsysteem en een slimme dynamo die de energie die vrijkomt bij afremmen/uitrollen omzet in elektriciteit. Mede daardoor komt het gemiddelde verbruik uit op 4,8 l/100 km; een vermindering van 0,7 l/100 km ten opzichte van zijn voorganger. De nieuwe Eos wordt leverbaar met keuze uit vier direct ingespoten motoren met vermogens van 90 kW/122 pk tot en met 155 kW/210 pk.

De vernieuwde Eos is leverbaar met diverse nieuwe assistentiesystemen. Zo is hij beschikbaar met Light Assist, de tweede generatie Park Assist en Keyless Access. Het dak is voortaan via de afstandsbediening te openen of te sluiten. Een bijzondere optie is het zogenaamde 'Cool Leather'. Dit is lederen bekleding die een speciale behandeling heeft ondergaan waardoor deze zonnestraling reflecteert. De bekleding warmt hierdoor minder sterk op.

Volkswagen Eos

De productie van de vernieuwde Eos start begin december. Rond de jaarwisseling arriveert hij op de Nederlandse markt. Prijzen worden in de aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.

KwikFit