11 oktober 2004
 

Volkswagen Caddy (1996 - 2004)

Volkswagen toont Caddy Combi Life in Hannover

Autozine
11 oktober 2004 | Volkswagen heeft onlangs in Hannover een conceptcar van de Caddy Combi Life gepresenteerd. Dit vijfpersoons studiemodel laat hoe functionaliteit, een optimaal ruimteaanbod en sportiviteit verenigbare grootheden zouden kunnen zijn volgens VW.
 

De conceptcar Caddy Combi Life straalt van alle kanten sportiviteit uit. Dat begint bij de opvallende rode lak en de uitbundige striping. Afgezien daarvan krijgt deze Caddy enkele details die tot nu toe vooral kenmerkend waren voor sportieve personenauto's, zoals bumpers en spiegels in carrosseriekleur, een verlaagd onderstel en de grote (17-inch) lichtmetalen wielen. Door deze wielen zijn de grote remschijven met rode remklauwen zichtbaar, een detail dat ook de nieuwe Golf GTI kenmerkt. De verwantschap met de Golf GTI wordt nog eens extra benadrukt doordat de koplampen (met helder glas) van donker getinte reflectoren zijn voorzien.

Volkswagen Caddy (1996 - 2004)

Uiteraard is ook het interieur van de Caddy Combi Life uitgesproken sportief. De rode bekleding van stoelen en deuren verleent het interieur van de Caddy Combi Life een geheel eigen sfeer. De sportieve toon wordt ook gezet door de aluminium afwerkingsdetails (versnellingspook, deurgrepen), de rode omlijsting van de ventilatieroosters en het driespaaks stuurwiel.

Het weggedrag van de Caddy Combi Life is in lijn met het uiterlijk; dankzij het verlaagde onderstel laat hij zich volgens Volkswagen uitermate sportief besturen. Of de auto in productie gaat is onder meer afhankelijk van de reacties van het publiek.