27 oktober 2008
 

Volkswagen Caddy

Volkswagen introduceert Caddy 4Motion

Autozine
27 oktober 2008 | Volkswagen Bedrijfswagens breidt het leveringsprogramma van de Caddy uit met een nieuwe uitvoering: de 4Motion. Deze Caddy heeft vierwielaandrijving, waardoor hij ook onder moeilijke omstandigheden een uitstekende wegligging heeft. De Caddy 4Motion is ontwikkeld voor gebruikers die een allround bedrijfsauto nodig hebben die er geen moeite mee heeft om op slecht wegdek en off the road ingezet te worden.
 

De compacte Caddy neemt in het programma van Volkswagen Bedrijfswagens een belangrijke plaats in. Van bumper tot bumper is de Caddy zo'n 4,40 meter lang, en binnen die lengte is niet alleen een ruime cabine gerealiseerd met het comfort en het bedieningsgemak van een personenauto, maar ook een forse laadruimte met een volume van 3,2 kubieke meter.

Volkswagen Caddy (1996 - 2004)

De 4MOtion onderscheidt zich van de voorwielaangedreven Caddy door zijn semi-permanente vierwielaandrijving. Deze is het grootste deel van de tijd (gemiddeld 98 procent) actief en schakelt zichzelf op lange rechte stukken uit om brandstof te besparen. De vierwielaandrijving verdeelt het aandrijfvermogen onder alle omstandigheden over de voor- en achterwielen. Als een wiel op gladde ondergrond zijn grip verliest, zorgt 4Motion ervoor dat de kracht gelijkmatig over de overige wielen wordt verspreid. De Caddy 4Motion heeft dus altijd maximale grip. Dat is niet alleen een belangrijke voorwaarde voor optimale tractie en acceleratie, maar het heeft bovendien als voordeel dat de auto betere rem- en stuurkwaliteiten heeft.

Volkswagen Caddy (1996 - 2004)

In de standaarduitvoering heeft de Caddy 4Motion een 1.9 TDI motor, met een maximumvermogen van 77 kW. Uiteraard voldoet deze motor aan de euro-4 uitlaatgaseisen en bovendien is een dieselroetfilter standaard. De aandrijflijn omvat een handgeschakelde zesversnellingsbak, die wordt bediend met een versnellingspook met speciaal ontworpen 4Motion-logo. Tot de standaarduitrusting behoren verder het elektronische stabiliteitsprogramma ESP, een voetrem met zogeheten Hill-hold functie, een boordcomputer en centrale deurvergrendeling met afstandsbediening.

Volkswagen Caddy (1996 - 2004)

De prijs van de Caddy 4Motion bedraagt € 17.250. De nieuwste telg van de Caddy-familie is te zien bij de dealers van Volkswagen Bedrijfswagens.