16 april 2004
 

Volkswagen Caddy (1996 - 2004)

Nieuwe Volkswagen Caddy nu in de showroom

Autozine
16 april 2004 | In een snelle actie heeft Volkswagen al haar dealers de afgelopen week voorzien van de eerste exemplaren van de nieuwe Caddy, als gesloten besteller op grijs kenteken en als 5-persoons Combi op geel kenteken. De productie van de nieuwe Caddy draait inmiddels op volle toeren.
 

De nieuwe Caddy wordt door Volkswagen gebouwd in haar vestiging in het Poolse Poznan. Door modules van de nieuwe Golf en de Touran te gebruiken is een onderdelengelijkheid van meer dan 50 procent bereikt. Zo is de voortrein van de nieuwe Caddy in grote lijnen gelijk aan die van de Touran, waarbij vanzelfsprekend rekening is gehouden met de specifieke eisen die met name bedrijfsvoertuigen stellen. De carrosserie en het interieur werden nieuw ontwikkeld.

Volkswagen Caddy (1996 - 2004)

Qua afmetingen is de nieuwe Caddy iets gegroeid: de lengte bedraagt nu 4405 mm, de breedte 1802 mm, de hoogte 1833 mm en de wielbasis 2682 mm. Het nuttige laadvermogen bedraagt 750 kg. De Combi-versie kan worden geleverd met ruimte voor zeven inzittenden. Qua laadvolume heeft de nieuwe Caddy met 3,2 m3 ook 300 liter meer ruimte te bieden dan zijn voorganger. De laadruimte is van achteren makkelijk toegankelijk middels twee deuren of een achterklep. Standaard wordt rechts een schuifdeur gemonteerd, om van opzij te kunnen laden en lossen. Voor een optimale toegankelijkheid is er als optie bij de Caddy (Combi) een schuifdeur links te bestellen, naast of in plaats van de schuifdeur rechts.

Standaard wordt de Caddy Combi afgeleverd als vijfpersoons auto, met twee zitplaatsen voor en drie achter, maar er is ruimte voor een extra bank achter. De driezitsbank is verdeeld in de verhouding 1/3 op 2/3; de rugleuning kan in die verhouding neergeklapt worden, de bank is ook deels of in zijn geheel opklapbaar. Als optie is een tweede bank achter te bestellen, met ruimte voor twee personen, waardoor het totale aantal zitplaatsen op zeven komt. Deze bank is op te klappen zodra er behoefte is aan extra bagageruimte, of te verwijderen als hij niet nodig is. De Combi heeft een bagageruimte van bijna 730 liter.

Volkswagen Caddy (1996 - 2004)

De tweede generatie Caddy biedt keus uit vier motoren. In eerste instantie staan de 1,4 liter benzinemotor met 55kW/75 pk en de 2,0 liter grote SDI dieselmotor met pompverstuivers en een vermogen van 51 kW/70 pk ter beschikking. Twee krachtiger motoren zullen binnenkort worden gelanceerd: een benzinemotor met een inhoud van 1,6 liter en een vermogen van 75 kW/102 pk en een 1,9 liter TDI dieselmotor met pompverstuiver inspuittechnologie en een vermogen van 77 kW/104 pk.