3 april 2015
Toyota RAV4 (2013 - 2018)

Toyota RAV4 (2013 - 2018)

Toyota presenteert RAV4 Hybrid

Autozine
3 april 2015 | Toyota presenteert de RAV4 Hybrid op de Motor Show van New York. Toyota heeft de introductie van de nieuwe RAV4 Hybrid tevens aangegrepen om zijn mid-size SUV een nieuw in- en exterieurdesign te geven. De nieuwe voorzijde geeft de RAV4 een meer krachtige uitstraling. Om de RAV4 Hybrid ook aan de achterzijde een meer stijlvolle aanblik te geven, kregen de achterlichtunits een verfijnder design en werd de achterbumper opnieuw vormgegeven.
 

De Toyota RAV4 Hybrid is voorzien van een aandrijflijn waarin een 2,5-liter benzinemotor en een elektromotor met elkaar samenwerken. Op de achteras is ook nog eens een elektromotor geïnstalleerd die de achterwielen aandrijft. De vierwielaandrijving geeft de RAV4 Hybrid off road mogelijkheden. Bovendien zorgt het voor extra veiligheid en stabiliteit op een slechte ondergrond.

Toyota RAV4 (2013 - 2018)

Door deze All Wheel Drive kan de RAV4 Hybrid een aanhanger of caravan trekken van 1.650 kg. Trailer Sway Control zorgt hierbij vroegtijdig voor de detectie van slingerbewegingen, wat het rijden met aanhanger veiliger en gemakkelijker maakt. 

Toyota heeft het interieur verbeterd door zachtere materialen toe te passen. Bovendien is een kleurenscherm toegevoegd in het instrumentarium tussen de tellers en behoort een 360 graden Panoramic View Monitor tot de mogelijkheden. Hiermee kan de bestuurder in een oogopslag 360 graden rondom de auto kijken om zo goed in te kunnen schatten of de auto zonder iets te raken kan worden ingeparkeerd.

Toyota RAV4 (2013 - 2018)

Ook leverbaar wordt Safety Sense, een pakket actieve veiligheidssystemen dat in het geval van de Toyota RAV4 uitgebreid kan worden met Adaptive Cruise Control (ACC) in combinatie met een Pre-Collision System (PCS) met voetgangersdetectie. Ook Lane Departure Alert (LDA), Automatic High Beam (AHB) en Road Sign Assist (RSA) zijn opgenomen in Safety Sense.