20 maart 2019
Toyota RAV4 (2013 - 2018)

Forum Toyota RAV4 (2013 - 2018)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 14 februari 2019

Ervaring met auto: Ruim 35 jaar rijd ik al Toyota; nu weer een nieuwe Rav4 gekocht, maar vanaf dag 1 trilt de auto, met name bij 70 km/u en hoger; laten balanceren, dealer heeft er 4 nieuwe banden opgelegd; auto is een week bij importeur geweest en een brief ontvangen dat zij niets afwijkends dan de norm constateren; na 35 jaar Toyota ervaring en ook rijdende in andere merken is dit niet normaal, maar wat kan ik dan nu nog doen, heeft er nog iemand deze ervaring?

UitvoeringHybride
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand25.000 km
DealerDost

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 1 december 2018

Ervaring met auto: Probleemloze, comfortabele auto, zoals je bij Toyota gewend bent.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Onderhoud bij Toyota Yokamotril,in Velez-Malaga in Spanje/Andalusia. Zeer tevreden. Goede service en de kosten bedragen de helft wat het hier in Nederland bij een officiele dealer kost.


Bouwjaar2016
In bezit2 jaar
KM-stand73.000 km
DealerDost

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 20 juli 2018

Ervaring met auto: Ik heb deze auto gekocht om over enkele jaren met de caravan (1400 kg) door Europa te reizen. Zou enkele jaren geleden een stevige dieselaar nog de beste keus zijn, nu is dat beslist de Rav4 Hybride AWD: comfortabel, sterk (197 pk) en zuinig. Ik ben zeer tevreden!

UitvoeringHybride Awd
Bouwjaar2016
In bezit2 jaar
KM-stand25.000 km
DealerDorst

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor10
  
  

, datum: 23 januari 2018

Ervaring met auto: Echt een heerlijke auto! Veel trekkracht, zeker icm hybrid, de electromotoren werken soms merkbaar mee. Zeer comfortabel, niet sportief.

Ruim interieur en goede afwerking. Wij hebben de meest luxe uitvoering, leder, handsfree achterklep, led koplampen ed. Met caravan naar Italie geweest, dat ging prima! Wel wennen dat motor soms hogere toeren maakt, maar geluidsniveau blijft beperkt. Fijne (traploze) automaat. Volgende mnd op wintersport, kijken hoe dat bevalt en of dat de AWD nog helpt in de bergen / besneeuwd gebied. Geen enkele storing tot nu toe. verbruik 1:17, met normale rijstijl.

Uitvoering2.5 AWD HYBRID
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand12.500 km
DealerWagenmaker

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor8
  
 
Reactie van: Jaapbeugeling, datum: 14 februari 2018

Antwoord: Wij staan ook op het punt om de Rav4 hybrid executive te kopen. Echter lees ik op het caravan forum niet zulke goede ervaring. Ik moet er wel bij zeggen dat die ervaring van een iemand is.

 
Reactie van: Karolaschmitz, datum: 29 juli 2018

Antwoord: Inderdaad niet zo geweldig, zogenaamde Japanse kwaliteit. Pak gewoon een VW Touran 1.5 TSI met DSG. Daar praat je toch over een andere kwaliteit auto: mooier, beter, technisch nagenoeg perfect en trekt een caravan zonder problemen.

 
Reactie van: Belangstellende, datum: 25 augustus 2018

Antwoord: Weet niet wat schrijfster met zogenaamde Japanse kwaliteit bedoelt, maar ik kan je verzekeren dat de VW Touran op vele vlakken het verliest van de Japanners. Kijkend naar de pechstatistieken zie je dat de Japanners nog steeds superieur zijn aan de Europese auto's. Wellicht dat de beoordeling toch wat (Schmitz) land georienteerde aspecten behelst. Jammer een beoordeling zou altijd op basis van objectieve argumenten moeten gaan...!

 
Reactie van: Pquist1962, datum: 29 november 2018

Antwoord: KarolaSmitz moet je niet al te serieus nemen. Waarschijnlijk is hij (of zij) gewoon een Toyota-hater. Bij de beoordeling van een Toyota CH-R is hij/zij van mening dat een Ford Transit (bestelbusje) beter rijdt dan een CH-R. Dan maak je jezelf toch wel erg belachelijk.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 25 december 2017

Ervaring met auto: Prettige auto. Nodigt uit om te cruisen en te genieten van de omgeving en mooie muziek.


Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
DealerDorst

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 20 juni 2017

Ervaring met auto: Kijk door de prijs heen, de RAV laat op een onderdeel de aansluiting met de premium merken liggen en dat is het ontbreken van CarPlay of de Android mogelijkheid. Verder is de auto zeker competitief met de bekende premiummerken, voor aanmerkelijk minder geld.

UitvoeringD 2.5 Hybrid
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand7.500 km
DealerBeukers

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 23 augustus 2016

Ervaring met auto: Onze eerste Toyota is een demo uit Zevenaar. We zijn zeer tevreden over de gehele linie van tevredenheid. We zitten vorstelijk en ruimte genoeg. De RAV4 is geen strepentrekker maar daar is de auto ook niet voor bedoeld. De motor doet zijn werk soepel, soms is terugschakelen nodig om in te inhalen. Bewust gekozen voor een handbak omdat de automaat een hinderlijke toon produceert in de hogere toeren. Het was wel even wennen om van een turbo aangedreven auto (Skoda) over te stappen op een conventioneel exemplaar. De motor grijpt iets later aan waardoor deze weleens afsloeg. Kwestie van gewenning van het doseren van het gaspedaal.

Ook over de service van Toyota zijn we tevreden. Bloemberg uit Zevenaar (aanschaf) prima en van Dorst in Rijen (nu in onderhoud) eveneens prima.

UitvoeringStyle
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand21.500 km
DealerBloemberg

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
 
 
« 1 2 »