18 april 2019
Toyota Proace Verso

Toyota Proace City

Toyota introduceert Proace City

Autozine
18 april 2019 | Toyota introduceert een nieuwe compacte lichte bedrijfswagen. De PROACE CITY is leverbaar met de keuze uit twee lengtematen. Het laadvolume bedraagt 3,3 danwel 3,9 m3. In beide gevallen is de PROACE CITY geschikt voor in ieder geval twee Europallets. Toyota brengt de PROACE CITY ook als personenversie op de markt, met vijf of zeven zitplaatsen. De nieuwe Toyota PROACE CITY maakt zijn werelddebuut op 30 april 2019 op The Commercial Vehicle Show in Birmingham; de Nederlandse verkoop start komend najaar. De prijzen maakt Toyota later bekend.
AutoCoach

Met de nieuwe PROACE CITY treedt Toyota voor het eerst toe tot het compacte bedrijfswagensegment. De basis is de PROACE CITY met een lengte van 4,4 meter en een laadvolume van 3,3 m3. De PROACE CITY Long heeft een lengte van 4,7 meter en een laadvolume van 3,9 m3. Beide bedrijfswagens vullen hiermee de al langer bestaande PROACE Compact (4,6 m3), PROACE Worker (5,3 m3) en PROACE Long Worker (6,1 m3) perfect aan. Het laadvermogen bedraagt maximaal 1.000 kg.

Toyota Proace Verso

De PROACE CITY en PROACE CITY Long zijn leverbaar met de nieuwe 1,5-liter D-4D dieselmotor, bekend uit de PROACE Compact en Worker. Deze motor voldoet aan de emissienorm Euro 6.2 en is gekoppeld aan een handmatig te bedienen 5- of 6-versnellingsbak. Naar wens is een 8-trapsautomaat leverbaar. Dit geldt ook voor de twee benzineversies die Toyota voor de PROACE CITY beschikbaar stelt. Verder komt de nieuwe Toyota bedrijfswagen ook met inschakelbare vierwielaandrijving op de markt. De vermogens van de diesel- en benzinemotoren lopen uiteen van 55 kW / 75 pk tot 96 kW / 130 pk.

De personenversie is leverbaar als PROACE CITY en PROACE CITY Long en biedt plaats aan vijf dan wel zeven inzittenden. Met een hoge zitpositie, veel binnenruimte en een grote bagageruimte is de PROACE CITY als personenauto geschikt voor zowel zakelijk als privégebruik. De 5-zits PROACE CITY Long biedt een bagageruimte tot 912 liter met alle stoelen in gebruik. Met de tweede zitrij neergeklapt is dit 2.693 liter, vrijwel gelijk aan de bedrijfswagenversie.

Toyota levert de nieuwe PROACE CITY middels het programma 'Maatwerk voor Vakmannen' naar wens als een totaaloplossing die volledig is afgestemd op het gebruik van de bestelwagen. Hiertoe behoren bijvoorbeeld een andere afwerking van de laadruimte, professionele bedrijfswageninrichting door marktleider Sortimo, ombouw tot koelwagen en nog veel meer. Toyota levert zijn nieuwe compacte bedrijfswagen met standaard drie jaar garantie (of maximaal 100.000 km). De uitgebreide service omvat verder een vaste contactpersoon bij de Toyota dealer, de zogeheten Toyota Bedrijfswagen Champion.

Toyota Proace Verso

Welke uitvoering van de PROACE CITY en PROACE CITY Long de koper ook kiest, de auto is altijd uitgerust met een e-call systeem (noodoproep). Verder zijn actieve veiligheidssystemen zoals een Pre-Collision System, Road Sign Assist, Lane Keep Assist en Adaptive Cruise Control standaard dan wel optioneel leverbaar.

Toyota heeft de PROACE CITY ontwikkeld met Groupe PSA, evenals de overige uitvoeringen van de PROACE. Voor het design is echter Toyota's eigen Europese designcenter ED2 verantwoordelijk, gevestigd nabij de Franse kustplaats Nice. De designers hier hebben gezorgd voor een eigentijds en onderscheidend design zonder uit het oog te verliezen dat de PROACE CITY duidelijk herkenbaar moest zijn als een volwaardig lid van de PROACE-familie.

XLLease
Toyota introduceert PROACE VERSO EVToyota introduceert PROACE VERSO EV
17 november 2020
Toyota kondigt elektrische Proace aanToyota kondigt elektrische Proace aan
8 juli 2019
Toyota introduceert PROACE CreatorToyota introduceert PROACE Creator
12 april 2019
Toyota Proace 122 pk krijgt automaatToyota Proace 122 pk krijgt automaat
1 februari 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum