1 maart 2011
Toyota Prius Wagon

Toyota Prius+

Toyota onthult Prius+

Autozine
1 maart 2011 | Een Full Hybrid aandrijflijn, 7 zitplaatsen en een lithium-ion batterij; de Toyota "Prius+" maakt op de Geneva Motor Show een bijzonder debuut. Want nog niet eerder kwam in Europa een auto op de markt die deze drie specificaties samenbracht. De Prius MPV doet daarmee eer aan het sterk innovatieve karakter van de Prius-familie.

Op zoek naar een Toyota Prius Wagon?
bynco heeft er 3 vanaf € 19.399,-

Toyota Prius Wagon

De Prius+ maakt in Genève zijn werelddebuut. Hoewel het model verwant is aan de in januari in Detroit gepresenteerde Prius V, onderscheidt deze Prius+ zich op een aantal zaken van zijn voor de Amerikaanse markt bedoelde broer. Zo biedt de Europese versie een derde zitrij én heeft Prius+ standaard een compacter en lichter litium-ion batterijpakket aan boord.

Toyota Prius Wagon

Zoals de naam al aangeeft, biedt de Prius+ veel (extra) ruimte en flexibiliteit. De leefruimte in de auto groeide ten opzichte van de reguliere Prius met de helft, de stoelen op de tweede zitrij zijn onafhankelijk te verschuiven en in te klappen en de derde zitrij kan in twee gelijke delen worden neergeklapt.

Voor Toyota is de Prius+ het eerste volumemodel waarin het een lithium-ion batterij monteert, die ten opzichte van een even krachtige Nikkel-Metaalhydride batterij twee voordelen heeft: hij is lichter van gewicht en neemt minder ruimte in. Die laatste eigenschap stelt Toyota in staat om de batterij tussen de voorstoelen te plaatsen en een derde zitrij te creëren.

Toyota Prius Wagon

Net als alle andere "Full Hybrids" van Toyota kan ook de Prius MPV in vier verschillende standen worden gereden. Volledig elektrisch (EV); en dus zonder verbruik van brandstof en zonder uitlaatgassen, in een spaarzame Eco-modus, een krachtiger Power-modus of in een normale rijstand.

Vernieuwde Toyota Prius nu te bestellenVernieuwde Toyota Prius nu te bestellen
19 oktober 2011
Toyota geeft details Prius Wagon vrijToyota geeft details Prius Wagon vrij
19 augustus 2011
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum