19 augustus 2011
Toyota Prius Wagon

Toyota Prius Wagon

Toyota geeft details Prius Wagon vrij

Autozine
19 augustus 2011 | Toyota heeft vandaag meer details bekend gemaakt van de Full Hybrid Prius Wagon, die op de IAA in Frankfurt zijn mondiale debuut beleefd. Het meest opvallende is dat het interieur van het nieuwe model niet alleen aanzienlijk ruimer is dan dat van de reguliere Prius, maar dat de auto desondanks een CO2-uitstoot heeft van minder dan 100 gr/km. Dat betekent dat de Prius Wagon als enige D-segment wagon in de 14% bijtellingscategorie valt.
AutoCoach

De Prius Wagon is aanmerkelijk ruimer en groter dan de reguliere Prius; die met zijn wielbasis van 2.70 meter ook geenszins onderbemeten is. De Prius Wagon heeft namelijk een wielbasis van bijna 2.78 meter. De carrosserie groeide met 15,5 centimeter in lengte en 3 centimeter in breedte.

Toyota Prius Wagon

De Full Hybrid aandrijflijn zorgt ondanks deze groeispurt voor vergelijkbare prestaties. De CO2-uitstoot van de Prius Wagon blijft namelijk onder de 100 gr/km. Emissies als stikstofoxiden (NOx) en roet (PM) zijn vanzelfsprekend verwaarloosbaar. Die uitstoot levert de Prius Wagon een bijtelling op van slechts 14%.

Voor het eerst maakt Toyota gebruik van lithium-ion batterijetechnologie, die in de middenconsole tussen de voorstoelen is ondergebracht. Hierdoor ontstaat extra bagageruimte. De Prius Wagon biedt drie afzonderlijke neerklapbare stoelen op de tweede zitrij en een zeer ruime bagageruimte met twee in de bodem neerklapbare stoelen.

Toyota Prius Wagon

Op zoek naar een Toyota Prius Wagon?
bynco heeft er 3 vanaf € 19.399,-

Toyota Prius Wagon

Vernieuwde Toyota Prius nu te bestellenVernieuwde Toyota Prius nu te bestellen
19 oktober 2011
Toyota onthult Prius+ in GeneveToyota onthult Prius+ in Geneve
1 maart 2011
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum