15 december 2021
Toyota Mirai
Nieuws

Toyota Mirai

Toyota Mirai leverbaar met eigen waterstofvulpunt

15 december 2021 - Toyota start in Nederland met lease van een kleinschalig waterstofvulpunt voor ondernemers die de waterstof-elektrische Mirai willen leasen maar niet in de buurt van een waterstoftankstation gevestigd zijn. Hiermee kunnen ze direct de transitie naar waterstof-elektrische mobiliteit maken. Toyota biedt voor het vulpunt uitsluitend waterstof aan die groen gecertificeerd is.

Het waterstofvulpunt is ontwikkeld door Resato International uit Assen, producent van onder meer grote publieke waterstoftankstations. Het kleinschalige vulpunt voor eigen gebruik is in vereenvoudigde vorm hiervan afgeleid. Het onderscheidt zich door een compactere opstelling, een eenvoudige compressor en het ontbreken van een betaalsysteem. Hierdoor kan het tegen 15% van de normale kosten geleverd worden.

Toyota Mirai

Ondernemers kunnen het waterstofvulpunt op eigen terrein laten plaatsen en bijvoorbeeld tijdens werktijd hun Mirai van groen gecertificeerde waterstof voorzien. De tijd die het tanken in beslag neemt, is ongeveer gelijk aan de tijd die het kost om bij een snellader een batterijpakket van een batterij-elektrische auto op te laden. In tien minuten is 100 kilometer rijbereik bij te tanken.

Het waterstofvulpunt is leverbaar vanaf 4.935 euro (exclusief BTW) per maand en kent een looptijd van 24 tot 72 maanden. Het tarief is inclusief alle voorbereidende werkzaamheden en het onderhoud.Nederland telt aan het einde van dit jaar 14 publieke waterstoftankstations. Voor locaties waar dit nog niet het geval is, biedt het waterstofvulpunt uitkomst.

Een nieuwe Toyota Mirai is met Operational Lease leverbaar vanaf 689 euro (exclusief btw, 60 maanden en 10.000 kilometer per jaar). Na gebruik wordt het waterstofvulpunt, dat eventueel ook te koop is, hergebruikt. Desgewenst is het ook mogelijk om lokaal een elektroliser, buffering en zonnepanelen toe te voegen waarmee een volledig circulair systeem ontstaat.

XLLease
Dutchlease