6 mei 2016
Toyota GT86
Nieuws

Toyota GT86 Shooting Brake

Toyota toot GT86 Shooting Brake

6 mei 2016 - Toyota Australië heeft vandaag in Sydney het doek getrokken van een spectaculair ogende conceptauto: de GT86 Shooting Brake. De sportcoupé biedt door zijn langere daklijn meer bagageruimte, terwijl de opvallende styling van de GT86 is gehandhaafd. Toyota heeft vooralsnog geen productieplannen voor dit concept.

Het conceptmodel is ontwikkeld door het Product Design-team van Toyota Australië. Toen GT86-productmanager Tetsuya Tada tijdens een bezoek aan Australië in november 2014 een kleimodel van de shooting brake op schaal zag, was hij compleet verrast. "Ik vond het design zó goed dat ik mijn prototypemakers de opdracht gaf om de GT86 Shooting Brake te bouwen", zegt Tada. Het studiemodel is compleet met de hand vervaardigd in Japan.

Toyota GT86

Typisch voor een shooting brake is het langere, licht aflopende coupédak. Het design van de GT86 leent zich goed voor deze make-over. Het ontwerpteam heeft alleen de noodzakelijke aanpassingen verricht, zodat het unieke en pure karakter van de vierpersoons, achterwielaangedreven GT86 behouden is.

Dankzij de shooting brake-styling hebben de achterpassagiers meer hoofdruimte en is de bagageruimte flink toegenomen. Het dak van de GT86 Shooting Brake is met dragers geschikt voor het vervoer van lifestyle zaken als surfboards, fietsen en ski's. Het prototype is volledig functioneel en heeft zich op diverse testcircuits van Toyota bewezen als een veelzijdige maar bovenal praktische sportcoupé.

Toyota GT86

Met het conceptmodel geeft Toyota aan welke mogelijkheden de GT86 heeft, ook al bestaan nu geen productieplannen. "We zeggen nooit nooit en ik zou het echt fantastisch vinden als de GT86 Shooting Brake in productie gaat", zegt Tetsuya Tada.