4 april 2013
Toyota GT86
Nieuws

Toyota GT86

Toyota presenteert GT86 TRD

4 april 2013 - Toyota presenteert de GT86 TRD. Deze extra sportieve versie komt uit de koker van Toyota Racing Development. De TRD-versie benadrukt niet alleen de vormgeving van de GT86, maar tilt ook het rijkarakter van de sportwagen naar een  hoger niveau. De GT86 TRD heeft een reeks accessoires die zowel los zijn te bestellen, alsook als één pakket. Ze kunnen worden gemonteerd op elke GT86; zowel nieuw bestelde als reeds rijdende.

De rijeigenschappen van de Toyota GT86 krijgen een extra dimensie door onder meer speciale schokbrekers en verlagingsveren. De grotere remschijven en remklauwen, die door hun felrode kleur duidelijk zichtbaar zijn tussen de spaken van de met de hand gesmede 18 inch lichtmetalen TRD velgen, zorgen voor een extra vertraging. Wie nog meer wil, gaat bovendien voor de optionele stalen remleidingen. Een speciaal ontwikkelde veerpootbrug en  stabilisatiestangen verhogen de stijfheid van het onderstel.

Toyota GT86

De voorspoiler, zijskirts, achterspoiler en antracietkleurige wielen van Toyota Racing Development maken van de Toyota GT86 een opvallendere verschijning op de weg. De onderdelen zijn geen opsmuk zonder doel. Zo is de diffuser aan de achterzijde zo ontworpen dat hij de rijwind onder de auto controleert en daardoor de neerwaartse druk vergroot. Het duo dubbele uitlaten zorgt voor een dieper geluid.

De felrode startknop draagt met trots de letters TRD. Deze fameuze lettercombinatie van Toyota Racing Development is ook terug te vinden op de met leder beklede pookknop met rode stiksels. Een druk op de startknop is voldoende om de 147 kW (200 pk) sterke 2,0 liter atmosferische boxermotor met een grom tot leven te wekken. In 7,6 seconden accelereert de Toyota GT86 TRD vanuit stilstand naar 100 km/uur. Ook de topsnelheid is gelijk aan die van de gewone Toyota GT86: 226 km/uur.

Wie een GT86 TRD naar eigen smaak wil samenstellen, kan bij zijn Toyota dealer terecht voor meer informatie over prijzen en combinatiemogelijkheden van de verschillende accessoires.