8 oktober 2014
Toyota GT86
Nieuws

Toyota GT86

Toyota introduceert GT86 Special Edition

8 oktober 2014 - Toyota introduceert de GT86 Special Edition. Deze sterk gelimiteerde Special Edition (er komen er maar enkele naar Nederland) onderscheidt zich door de unieke lakkleur 'Sunrise Yellow', optionele striping en in zwart metallic gespoten buitenspiegels. Bovendien profiteert de Special Edition van de subtiele verbeteringen die Toyota doorvoert op alle uitvoeringen van de GT86 om de rijkwaliteiten te verbeteren. De GT86 Special Edition kost 43.750 euro en kan vanaf nu worden besteld.

De Toyota GT86 is een onvervalste sportcoupé met achterwielaandrijving en een boxermotor. Na de introductie in 2012 zijn de ingenieurs van Toyota 'gewoon' doorgegaan met het doorontwikkelen van de GT86. "Er is geen enkele reden om te stoppen met verbeteren als de auto eenmaal op de markt is geïntroduceerd", stelt Chief Engineer Tetsuya Tada. "Bij de GT86 draait alles om de rijdynamiek en de betrokkenheid van de bestuurder. Wij zijn dan ook vastberaden om deze aspecten continu te optimaliseren".

Toyota GT86

De rijdynamiek van de Toyota GT86 is geoptimaliseerd dankzij een aangepaste, stijvere voorwielophanging en herziene schokdempers achter. Deze twee verbeteringen geven de GT86 meer scherpte in bochten en minimaliseren het overhellen. Ook de stabiliteit op hoge snelheden nam door de aanpassingen toe. Bovendien zagen de ingenieurs kans om het stuurgedrag fijn te slijpen.

Toyota GT86

Behalve van technische wijzigingen is de vernieuwde Toyota GT86 ook voorzien van een 'haaienvin'-antenne op het dak. Die verbetert niet alleen de uitstraling van de sportcoupé, maar komt ook ten goede aan de aerodynamica. Het dashboard is voorzien van nieuwe carbon-look elementen. Verder zijn er voor de GT86 twee nieuwe exterieurkleuren beschikbaar: een nieuwe parelmoer witte lak en een zilverkleurige lak.

Toyota GT86