1 maart 2011
Toyota GT86
Nieuws

Toyota FT-86

Toyota FT-86 in productie vanaf 2012

1 maart 2011 - De Toyota FT-86 rijdt medio volgend jaar de showroom in. Vanaf 3 maart staat hij als concept FT-86 II op de Geneva Motor Show. De auto is Met zijn relatief lange motorkap, hoge taillelijn en ver naar achteren geplaatste cabine brengt de FT-86 II een hommage aan de roemruchte sportauto's van Toyota als de Toyota 2000 GT, Celica, Supra en MR2. Hoewel de FT-86 II op Genève nog in de conceptfase verkeert, geeft het model een beeld hoe de uiteindelijke sportauto er over een paar maanden uit zal zien.

De achterwiel aangedreven auto is ontworpen om de bestuurder maximaal rijplezier te geven. Hij zal volgens de fabrikant scherp reageren op ook maar de kleinste voet- of handbewegingen van de bestuurder.

Toyota GT86

De FT-86 is ontworpen door Toyota's European Design Development centre, ED2. De kracht van het koetswerk werd door ED2 gekoppeld aan functie en aerodynamica, gebaseerd op F1 technologie. Het resultaat is een gedrongen, gespierde sportauto van nog geen 4,24 meter lang, bijna 1,80 meter breed en slechts 1,27 meter hoog. De wielbasis meet 2,57 meter en maakt de auto wendbaar.

In plaats van te kiezen voor een grote, zware motor, besloot Toyota de FT-86 II te voorzien van een lichtgewicht, hoogtoerige boxermotor. Voor de transmissie vertrouwt Toyota op een lichtgewicht en compacte handgeschakelde zes-versnellingsbak. De aandrijflijn helpt daardoor mee aan een gunstige vermogens/gewichtsverhouding. En omdat zowel de aandrijflijn als de bestuurder zo ver mogelijk achter de vooras zijn geplaatst, heeft de FT-86 II een uitstekende balans.

De Europese verkoop van Toyota's nieuwe sportauto start medio 2012.