25 juni 2004
Feedback
Toyota Corolla (2002 - 2007)

Toyota Corolla (2002 - 2007)

Toyota Corolla ondergaat facelift

Autozine
25 juni 2004 | De Toyota Corolla is dankzij een groot aantal uiterlijke en technische wijzigingen verbeterd. De uitrustingen van de Corolla Hatchback, Sedan en Wagon zijn uitgebreid, vooral op het gebied van veiligheid. En er is een nieuwe 1.4 D-4D Common Rail motor met 90 pk/66 kW die kan worden gekoppeld aan een eveneens nieuwe Multi-Mode Automaat (M-MA). Ook de 116 pk/85 kW sterke 2.0 D-4D uit de Avensis is voortaan in alle Corolla varianten leverbaar. Alle versies zijn ook te bestellen als Business Edition met DVD Navigatiesysteem.
 

De nieuwe Toyota Corolla, die vanaf begin juli bij de Toyota dealer staat, is het gevolg van uitgebreid klantenonderzoek. Toyota heeft alle mogelijkheden aangegrepen om de in 2001 geintroduceerde negende generatie van 's werelds meest succesvolle auto (totale productie en afzet: 29 miljoen auto's) te verbeteren.

Toyota Corolla (2002 - 2007)

De Toyota Corolla Verso werd eerder dit jaar al totaal vernieuwd en nu krijgen ook de Corolla Hatchback, Sedan en Wagon een nieuwe look and feel, die het model meer in lijn brengen met de rest van het Toyota gamma. De vernieuwde Corolla oogt lager en dynamischer. Dat komt door de gewijzigde grille, de nieuwe bumpers en koplampen, die de auto sportiever robuuster maken. De Corolla is ook in nieuwe kleuren verkrijgbaar en het atletische topmodel, de Corolla T Sport, is iets verlaagd en kreeg nieuwe sideskirts en spoilers. Binnen vallen de nieuwe bekledings-materialen en het hogere uitrustingsniveau op. Het rijcomfort is verbeterd door isolatie van geluiden en trillingen en effectievere demping. Voor de voorruit van de dieselversies en de T Sport wordt speciaal geluidsisolerend glas gebruikt.

De uitrusting is op alle uitvoeringen naar een nog hoger plan getild, waarbij extra veel aandacht is besteed aan de veiligheidsvoorzieningen. Voortaan is Toyotas Vehicle Stability Control (VSC) in combinatie met Traction Control (TRC) en Brake Assist (BA) standaard op de T Sport en optioneel op de Hatchback 1.6 VVT-i Sol/Executive en 2.0 D-4D Sol/Executive. Daarbij weten alle inzittenden zich beschermd door een nieuw airbagsysteem, met een tweefasen opblaassysteem, een uitschakelbare passagiersairbag en een tweefasen gordelwaarschuwingssysteem. Bovendien worden alle versies voortaan standaard uitgerust met side airbags en curtain airbags, waardoor het totaal aantal airbags nu op acht uitkomt.

Nieuw in het motorenpalet van de Corolla is de 1.4 D-4D, een moderne Common Rail dieselmotor met 90 pk (66 kW). Deze krachtbron met aluminium motorblok komt in de plaats van de 2.0 D-4D met 90 pk en is dankzij een gemiddeld verbruik van 4,9 liter op 100 km (EC-norm) goed nieuws voor veelrijders. Zeker nu deze dieselmotor kan worden gecombineerd met de nieuwe Multi-Mode Automaat (M-MA). Deze transmissie beschikt over een elektronisch gestuurde koppeling en combineert volgens Toyota de voordelen van een automatische transmissie met die van een handgeschakelde versnellingsbak. Bovendien heeft de M-MA een gunstig effect op het verbruik (4,7 liter op 100 km, EC-norm) en de CO2-uitstoot. Bovendien is door het lagere motorgewicht (72 kg minder) ten opzichte van z'n voorganger de "drivability" verbeterd. De tweede dieselmotor die Toyota op alle bodyvarianten van de Corolla levert, is de 2.0 D-4D met 116 pk (85 kW).

Toyota Corolla (2002 - 2007)

Last but not least werd ook de Corolla T Sport herzien. Nog meer dan voorheen laat de T Sport zien dat hij het sportieve topmodel is van de Corolla reeks. De forsere voorbumper, de nieuwe grille en luchtinlaten die zijn uitgevoerd in honingraatmotief en het met 20 mm verlaagde onderstel zorgen voor een sportiever uiterlijk. De nieuwe, sportieve accenten in het interieur dragen bij aan het gevoel van sportieve exclusiviteit. De 192 pk (141 kW) sterke 1,8 liter VVTL-i motor bleef overigens ongewijzigd.

De nieuwe Corolla staat deze zomer bij de Toyota dealers: de Hatchback vanaf begin juli en de Sedan en Wagon volgen medio augustus.