30 mei 2006
Toyota Avensis (2003 - 2008)
Nieuws

Toyota Avensis (2003 - 2008)

Toyota Avensis ondergaat facelift

30 mei 2006 - De Toyota Avensis heeft een verjongingskuur ondergaan. De basis dieselmotor wordt vervangen door een geheel nieuwe 2,0 liter D-4D met 126 pk. Ophanging en stuurinrichting zijn aangepast voor een beter rijgedrag en betere wegligging. Het exterieur- en interieurdesign heeft een frisse uitstraling. De nieuwe Toyota Avensis staat vanaf 7 juni bij de Toyota dealer.

Het ontwerp van de voorbumper is compleet nieuw en volgt het design die Toyota op andere belangrijke modellen heeft ingezet. De nieuwe grille is ontworpen volgens het thema van dubbele concave lijnen die het gezicht van alle Toyota modellen bepalen. Een chromen omlijsting benadrukt het premium-imago van de Avensis. Het nieuwe ontwerp voor de koplampen draagt ook bij aan de sportieve uitstraling van de nieuwe Toyota Avensis. In de met rookglas afgewerkte koplampunits huizen twee lampen voor dimlicht en grootlicht in chroomkleurige cilindervormige units.

Toyota Avensis (2003 - 2008)

De achterlichtunits zijn overwegend zachtrood van kleur; alleen het buitenste deel is van helder glas. Dat geeft een sterk contrast in het ontwerp. Verticale lijnen over het glas suggereren extra diepte. Vijf nieuwe kleuren, te weten Ash Grey, Aubergine Red, Storm Bronze, Forest Green en Pacific Blue, vullen het kleurenpalet van de Avensis aan.

Het interieur van de nieuwe Avensis is voorzien van nieuwe kleuren en bekledingsstoffen. De bekledingstoffen hebben een contrasterend patroon. De nieuwe tinten in het interieur worden benadrukt door het instrumentenpaneel en de middenconsole. Een aluminium look in de Linea Luna en Executive met zwart leer geeft het interieur van de Avensis een hightech uitstraling. De Executive afgewerkt met een houtstructuur contrasteert met beige lederen bekleding. Aan het instrumentenpaneel is een nieuwe informatiedisplay toegevoegd. De bestuurder kan zo in een oogopslag de buitentemperatuur en het brandstofverbruik aflezen. De audio-installatie kan snel en gemakkelijk vanaf het stuurwiel worden bediend.

Schemer- (voor aansturing verlichting) en regensensoren zijn standaard vanaf de Linea Luna uitvoeringen. De standaard audio-installatie met optioneel turn-by-turn navigatiesysteem (Business Edition) is verbeterd. De Linea Terra en de Linea Luna zijn standaard voorzien van een nieuw audio systeem met radio en CD-speler. De CD-speler kan bovendien MP3-bestanden afspelen.

Toyota Avensis (2003 - 2008)

De compleet nieuwe aluminium 2,0 liter D-4D 126 motor is een belangrijke ontwikkeling van de nieuwe generatie dieselmotoren van Toyota. Deze motor is afgeleid van de vooruitstrevende 2,2 liter D-4D motoren en deelt veel technische componenten. De motor levert 93 kW (126 pk) en 300 Nm trekkracht. Het volledige koppel is beschikbaar tussen 2.000 en 2.800 toeren per minuut. De Avensis 2.0 D-4D 126 pk beschikt over milieulabel C. De D-4D 126 is voorzien van een roetfilter. Deze versie is nu al te bestellen en vanaf september leverbaar.

XLLease
Vandebron