14 november 2003
Toyota Avensis (2003 - 2008)
Nieuws

Toyota Avensis (2003 - 2008)

Toyota Avensis blijkt verkoopsucces in Japan

14 november 2003 - Toyota Motor Corporation (TMC) heeft bekend gemaakt dat het aantal orders op de Japanse markt voor de in Groot-Brittannie geproduceerde Toyota Avensis Sedan en Avensis Wagon - die in Japan vanaf 6 oktober te koop is - in de eerste maand in totaal ongeveer 4.500 auto's bedroeg. Het totaal aantal orders tussen 6 oktober en 5 november was bijna 2,5 keer zo hoog als het door TMC beoogde aantal van 2.000.

TMC schrijft de goede ontvangst van de nieuwe Toyota Avensis toe aan het feit dat klanten ontvankelijk zijn voor de unieke waarde van een product waarin de eigenschappen van Europese en Japanse auto's worden gecombineerd. Behalve van de Europese vormgeving, kunnen Japanse klanten dankzij het rijcomfort, de afwerking van het interieur, en de uitstraling van de auto ook genieten van een verfijnde auto. Verder is de nieuwe Avensis milieuvriendelijk en beschikt de auto over de allernieuwste veiligheidsvoorzieningen - waaronder knieairbags. Bovendien zijn de prijzen van de Toyota Avensis in Japan gunstiger dan die van andere geimporteerde auto's.

Toyota Avensis (2003 - 2008)

De kwaliteiten en innovaties van de nieuwe Toyota Avensis hebben reeds geleid tot voortdurende verkoopsuccessen in Europa. Het aantal in de periode van januari tot oktober verkochte exemplaren bedroeg 95.602 exemplaren, 30% meer dan in dezelfde periode van het voorgaande jaar. In oktober werden in Europa zelfs 11.751 exemplaren van de Avensis verkocht, een stijging van maar liefst 119% ten opzichte van het vorige jaar.

Vandebron