19 september 2012
Toyota Auris

Toyota Auris

Toyota onthult nieuwe Auris

Autozine
19 september 2012 | Toyota onthult de geheel nieuwe Auris. Het design van de nieuwe Auris breekt radicaal met het verleden. De carrosserie heeft krachtige contouren en is 55 millimeter lager dan zijn voorganger. Het geeft de Auris een dynamisch en krachtig uiterlijk, die wordt versterkt door Toyota's nieuwe designtaal.

Op zoek naar een Toyota Auris?
bynco heeft er 17 vanaf € 12.345,-

Toyota Auris

Het motorengamma biedt keuze uit 1,3- en 1,6-liter benzinemotoren, een 1,4-liter of 2,0-liter dieselmotor en een doorontwikkelde 1,8-liter Full Hybrid aandrijflijn met standaard CVT-automaat. De laatstgenoemde variant zal dankzij zijn lage CO2-uitstoot de komende tijd nog in de 14% bijtellingscategorie vallen én vrijgesteld zijn van wegenbelasting. De nieuwe transmissie zorgt volgens de makers bij acceleratie voor een natuurlijker aanvoelende verhouding tussen snelheid(opbouw) en toerental.

Toyota Auris

De ontwerpers hebben ondanks de gereduceerde hoogte en de gelijk gebleven wielbasis kans gezien om extra ruimte te creëren voor de inzittenden. Niet alleen hebben de bestuurder en de passagier op de voorstoel meer beenruimte, ook hebben de achterpassagiers meer knieruimte én nam de bagageruimte toe tot 360 liter. Door de plaatsing van de batterij onder de achterbank is de bagageruimte van de hybride Auris even groot als die van de overige versies.

In de basisuitvoering zijn zaken als climate control, verlichting met Follow Me Home-functie en Hill Start Assist (die het wegrijden op hellingen vergemakkelijkt) standaard. Tegen meerprijs kan de uitrusting onder meer worden uitgebreid met het JBL GreenEdge Premium Sound System, die bij hetzelfde stroomverbruik twee keer zoveel vermogen levert als conventionele speakers. Een noviteit is de Simple Intelligent Park Assist, die met tien sensoren helpt bij het zoeken naar een geschikte parkeerplek en vervolgens zelf inparkeert: de bestuurder hoeft alleen nog maar gas te geven en te remmen.

Het Toyota Touch-multimediasysteem, ten slotte, biedt voortaan ook toegang tot online content en apps, waaronder een nieuwe Twitter App. De nieuwe Auris is vanzelfsprekend uitgerust met ABS met EBD, Brake Assist, Vehicle Stability Control (VSC) en 7 airbags, waaronder een knie-airbag.

Toyota Auris

De nieuwe Auris staat in december bij de dealer. Prijzen worden op een later moment bekend gemaakt.

AutoCoach
Toyota Auris nu als Black EditionToyota Auris nu als Black Edition
20 april 2017
Toyota prijst vernieuwde AurisToyota prijst vernieuwde Auris
15 april 2015
Toyota toont vernieuwde AurisToyota toont vernieuwde Auris
3 maart 2015
Toyota verlaagt prijs AurisToyota verlaagt prijs Auris
18 augustus 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum