22 oktober 2021

Forum Toyota Auris

Reacties van eigenaren

  

, datum: 20 oktober 2020

Ervaring met Auris: Hiervoor een Prius 2 uit 2006 gehad. De Auris is nog stiller, rijdt veel beter, is ronduit vlot te noemen en voorzien van alle luxe waar je bij andere merken vermoed ik veel meer betaalt.

De enige vervelende dingen zijn de vele piepjes en de kraakjes in het interieur. Verder is de ruimte achterin geringer dan bij de Prius. Verder erg fijne auto! Auto is door het flinke koppel en hybride aandrijving erg stil, ook bij het optrekken is de auto niet lawaaiig (natuurlijk moet je er geen baksteen opleggen, want dan gaat 'ie loeien, maar dat doet elke andere benzine auto als je hem op zijn staart trapt).

Uitvoering1.8 Hybrid Lease Pro
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand123.000 km
DealerEkris

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 10 september 2018

Ervaring met Auris: Geen enkel probleem met deze auto. 4 jaar lang netjes elke 15.000 km de beurt gehad, geen enkel probleem. Geen storingen, geen vage dingen die stuk gaan, niets van dat alles.

UitvoeringTS
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit4 jaar
KM-stand121.000 km
DealerDriessen

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 22 augustus 2018

Ervaring met Auris: Auto half jaar in bezit. Nu 6.000 km mee gereden. Erg zuinig, na laatste tankbeurt 22,3 km per liter hier in Zuid-Frankrijk. Rijdt heerlijk, geen enkele klacht. In stand B van automaat heuvel op,heuvel af. Koop er een!

Uitvoering1.8 Hybride
Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand23.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor9
  
  

, datum: 6 juli 2018

Ervaring met Auris: Niet kopen.. echt niet ook. Heb met die van mij al zoveel problemen. En Toyota kan het zelf niet oplossen. Ik heb trilling in de auto. Dit komt door de achteras.

Dealer geweest. Die zit met ze handen in het haar. En weet geen oplossing. Alleen doe de auto weg. En koop een andere. Is dat de oplossing van Toyota Nederland?

Heb al een jaar niets dan problemen. De Auris is een gevaar op de weg. Trillingen zijn niet goed. Moeren en bouten trillen los. En continu uit balansen is toch ook een oplossing.

Dus een ondeugdelijk product. Waar de fabrikant niets aan doet. Kijk verder. Echt waar...

Uitvoering1.8 Hybrid
Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand23.000 km
DealerOostendorp

Betrouwbaarheid2
Comfort2
Motor6
  
 
Reactie van: Santloper, datum: 7 november 2018

Antwoord: Hier in Vianen hetzelfde probleem en ik heb nog een reactie van iemand op Facebook. Ik ga nog 1 keer met de dealer om de tafel en ga dan kijken of het de moeite waard is om voor de rechter te krijgen,
Hartelijke groet JaPiet Sant

 
Reactie van: 2005lj, datum: 10 april 2019

Antwoord: Uit AUTOWEEK juni 2018: Iets wat ik ook veel lees (zowel op het Toyota Hybride forum als hierin de AW reviews) is dat bij bepaalde snelheden er een resonantie in het voertuig waarneembaar is. Alsof je over een wasbord rijd, terwijl het een strakke gladde asfaltweg is. Navraag bij de chef-werkplaats van een gerenommeerde Toyota-dealer gedaan en deze kon mij vertellen dat door de samenwerking van de verschillende componenten in de aandrijflijn (benzinemotor, 2 elektromotoren, cvt) er bij bepaalde toerentallen trillingen in de auto waarneembaar zijn. Dit hoort volgens hem bij de auto en is niet op te lossen. Naast de Auris zou de Prius en de C-HR hier ook last van hebben. In mijn ogen een grote tekortkoming van de pionier van het hybride rijden.

Op zoek naar een Toyota Auris?
bynco heeft er 17 vanaf € 12.345,-

Toyota Auris

  

, datum: 1 maart 2018

Ervaring met Auris: Ik wil een vertikaal afneembare trekhaak plaatsen, waarbij de stekkerdoos weggedraaid kan worden achter de bumper. Toyota dealer kan dat niet leveren. Wie weet een merk /type uitvoering waarbij dat wel kan?

UitvoeringHybrid 1.8
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand9.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 7 juni 2017

Ervaring met Auris: Mijn airco gaat elke keer lek door steenslag dit is de tweede keer. Heeft of zijn er meer mensen met dit probleem ik heb hem pas laten maken en nu is het weer gebeurd.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
DealerLouwman

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 7 maart 2017

Ervaring met Auris: Prima auto en genot om in te rijden. Echter... tijdens rijden horen we af en toe een dubbele pieptoon. Krijg geen melding in scherm of waar dan ook.

Gebruiksaanwijzing er bij gepakt. Batterijen van de Keyless sleutel ook al vernieuwd. Maar echt om de zeg 5 a 10 minuten een dubbele pieptoon. Iemand ervaring hier in of toch maar even naar de dealer?


Brandstofelektriciteit
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand70.000 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Mark, datum: 8 maart 2017

Antwoord: Zoiets had ik ook bij mijn Fiat. Het bleek een waarschuwing voor snelheidscontroles te zijn, afkomstig van het navigatiesysteem. Heeft weken gekost om daar achter te komen. Wellicht dat Toyota ook zoiets doet?

 
Reactie van: Ignace. Heymans, datum: 23 mei 2017

Antwoord: Dubbele pieptoon bij deze auto is een waarschuwing van de GPS voor flitspalen. Dat is uit te schakelen in de software van de GPS.

 
Reactie van: Piethuger, datum: 2 maart 2018

Antwoord: Hoe kom je bij die software van de GPS?

 
Reactie van: Ghost40, datum: 2 maart 2018

Antwoord: Wil ik ook graag weten. Meldingen hielden er plotseling mee op.

 
Reactie van: Marcel0711, datum: 23 oktober 2018

Antwoord: Het kan voorkomen dat de achterklep niet goed gesloten is. Dan krijg je doorlopend een melding d.m.v. een pieptoon.

 
 1 

Volkswagen Golf VIIVolkswagen Golf VII
★★★☆☆
Volkswagen Golf VVolkswagen Golf V
★★★☆☆
BMW 1-Serie BMW 1-Serie
★★★☆☆
Volkswagen Golf VIVolkswagen Golf VI
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions