3 maart 2015
Toyota Auris

Toyota Auris

Toyota toont vernieuwde Auris

Autozine
3 maart 2015 | De vernieuwde Toyota Auris beleeft zijn werelddebuut beleeft op de Autosalon van Genève. Er zijn twee carrosserieversies benzine- en dieselmotoren waaronder een nieuwe 1.2 turbobenzinemotor en een  zuinigere hybride aandrijflijn. Ook de aangepaste vormgeving en het opgewaardeerde interieur vallen op. Bovendien is de Auris veiliger dan voorheen dankzij nieuwe actieve veiligheidssystemen die Toyota onder de naam Toyota Safety Sense op nagenoeg alle uitvoeringen standaard introduceert. De vernieuwde Auris verschijnt in juni bij de dealer.
Toyota Auris leasen?
Dat kan! Vanaf € 150,-
Lease.auto

 

Toyota levert op nagenoeg alle modellen (m.u.v. de Auris Comfort) nieuwe actieve veiligheidssystemen onder de noemer Toyota Safety Sense. Toyota Safety Sense is gericht op de actieve veiligheid en omvat onder meer:

Toyota Auris
  • Pre-Collision System (PCS)
  • Lane Departure Alert (LDA)
  • Auto High Beam (AHB)
  • Road Sign Assist (RSA)

Behalve als Hybrid is de nieuwe Auris leverbaar met de keuze uit meerdere benzine- en dieselmotoren waaronder een gloednieuwe 1,2 liter 85 kW/116 pk turbobenzinemotor en 1,6 liter 82 kW/112 pk turbodieselmotor.

Met een CO2-uitstoot van 79 gr/km blijft de Toyota Auris Hybrid de zuinigste en schoonste versie. In Nederland handhaaft de Auris daarmee zijn propositie als wagon met 14% zakelijke bijtelling en standaard automaat (bagageruimte: 530-1.658 liter). Het brandstofverbruik van de Toyota Auris Hybrid bedraagt 3,5 l/100 km gemiddeld. Leaserijders kunnen extra verheugd zijn daar Toyota in Nederland extra rijk uitgevoerde lease-uitvoeringen van de Auris op de markt brengt.

Toyota Auris

Zowel de voor- als de achterzijde van de Toyota Auris is ingrijpend gewijzigd. Een 'redesign' heeft ervoor gezorgd dat de Auris er breder en krachtiger uitziet en dichter bij het asfalt lijkt te liggen. Dubbele chromen 'wings' omsluiten aan de voorzijde het Toyota logo dat prominenter in beeld is. Ze lopen tot in de scherp gelijnde koplampen door en geven de nieuwe Auris zijn zelfverzekerde uitstraling. Nieuw zijn de LED koplampen (standaard op de Lease Pro en Executive) met geïntegreerde LED dagrijverlichting.

Ook de achterlichtunits zijn voortaan uitgerust met LED verlichting. Het nieuwe design van de achterbumper geeft ook de achterzijde van de Auris een meer robuuste aanblik. De nieuwe haaienvinantenne zorgt en profil voor een extra dimensie aan zijn lijnen evenals het nieuwe design van de lichtmetalen 16- dan wel 17-inch velgen.

Toyota Auris

Behalve het exterieur van de Auris heeft Toyota ook het interieur grondig vernieuwd. Het instrumentarium kent bijvoorbeeld een sportiever design met tussen de snelheidsmeter en toerenteller een nieuw 4,2-inch TFT kleurenscherm voor de weergave van belangrijke rijgegevens.

Zachtere materialen zorgen voor een luxer gevoel en een ander design van de ventilatieroosters, deurhendels en pookknop waarderen het interieur verder op. De stoelbekleding kent eveneens een nieuw design en het interieur is verder verfijnd door de gebruikte materialen en chroomaccenten beter op elkaar af te stemmen. De Auris is leverbaar met een ruime keuze uit carrosseriekleuren waaronder de twee nieuwe  metallic kleuren 'Royal Blue' en 'Denim Blue'.