5 maart 2013
Toyota Auris

Toyota Auris

5 Sterren in crashtest voor Toyota Auris en Toyota RAV4

Autozine
5 maart 2013 | Zowel de nieuwe Toyota Auris als de nieuwe Toyota RAV4 scoren 5 sterren in de jongste, opnieuw aangescherpte crashtests van de Euro NCAP. De Auris en RAV4 halen voor de bescherming van zowel de inzittenden, meereizende kinderen als voetgangers het maximale aantal sterren.
 

Beide Toyota-modellen werden volgens de nieuwste 2013 normering getest. De methodiek om de uitkomst van de crashtest vast te stellen, werd afgelopen maand opnieuw verzwaard. Hierdoor kan worden gesteld dat de Auris en RAV4 in hun segment vooroplopen op het gebied van veiligheid.

Toyota Auris

Euro NCAP test is een onafhankelijk instituut dat de veiligheid van auto's test, zowel passief als actief. Tijdens de botsproeven worden verschillende aspecten onder de loep genomen: aanrijdingen van voren, aanrijdingen van opzij, een zijwaartse botsing met een paal of boom, de anti-whiplash werking van de hoofdsteunen, de veiligheid van kinderen op de achterbank, de bescherming van voetgangers bij een aanrijding en de aanwezige veiligheidssystemen in de auto.
De nieuwe Auris en nieuwe RAV4 doorstonden alle proeven glansrijk.

De nieuwe Auris is verkrijgbaar vanaf 18.650 euro en kan ook worden besteld als Hybrid met 14% bijtelling. De RAV4 staat vanaf 9 maart in de showroom voor een prijs vanaf 33.990 euro.

Toyota Auris