27 september 2012
Toyota Auris Touring Sports

Toyota Auris Touring Sports

Toyota onthult Auris Touring Sports

Autozine
27 september 2012 | Toyota onthult op de Autosalon van Parijs de Auris Touring Sports; de sportief gelijnde wagon-uitvoering van de nieuwe Auris. Niet alleen is de Touring Sports als model een wereldprimeur, het wordt óók de eerste stationwagon in zijn klasse met een Full Hybrid aandrijflijn. Kopers profiteren daarom van een bijtelling van slechts 14%.

Op zoek naar een Toyota Auris Touring Sports?
bynco heeft er 2 vanaf € 20.549,-

Toyota Auris Touring Sports

De Auris Touring Sports heeft net als de nieuwe Auris een dynamisch exterieurdesign gekregen. Aan de voorzijde is het design van de nieuwe Auris Touring Sports gelijk aan dat van de hatchback, met een stoere neus, LED dagrijverlichting, trapeziumvormige grille en scherpe lijnen. En profil beschikt de Touring Sports over een opvallend schuin geplaatste voorruit, die in een verlengde daklijn overgaat met aluminium dakrails en een geïntegreerde achterspoiler.

Toyota Auris Touring Sports

Aan de achterzijde kenmerkt de Auris Touring Sports zich door een afwijkende vormgeving van de bumper en achterklep. De laadopening is dan ook 80 millimeter lager ten opzichte van de hatchback. Dat vereenvoudigt het inladen van bijvoorbeeld de kinderwagen of de weekboodschappen. De kofferbak van de Touring Sports is ten opzichte van de hatchback bijna 30 centimeter dieper.

Er is keuze uit 1,3- en 1,6-liter benzinemotoren, een 1,4-liter of 2,0-liter dieselmotor en natuurlijk de doorontwikkelde 100 kW/136 pk sterke 1,8-liter Full Hybrid aandrijflijn met standaard CVT-automaat. De laatstgenoemde variant valt dankzij zijn lage CO2-uitstoot in de 14% bijtellingscategorie én zorgt dat de Auris Touring Sports vrijgesteld is van wegenbelasting.

De basisuitvoering van de Auris Touring Sports omvat in de standaarduitrusting zaken als climate control, verlichting met Follow Me Home-functie en Hill start assist control, die het wegrijden op hellingen vereenvoudigt. Wie gemak zoekt, kiest voor de uitvoering met Simple Intelligent Park Assist. Dat systeem helpt met 10 sensoren het zoeken naar een geschikte parkeerplek en parkeert de auto vervolgens desgewenst zelf in. Het Toyota Touch-multimediasysteem biedt voortaan ook toegang tot onlinecontent en apps.

Toyota Auris Touring Sports

De Auris Touring Sports komt medio volgend jaar op de markt. Prijzen worden tegen die tijd ook bekend gemaakt.

Toyota support KiKa met Auris TSToyota support KiKa met Auris TS
21 juli 2015
Toyota Auris ondergaat faceliftToyota Auris ondergaat facelift
23 februari 2015
Toyota verlaagt uitstoot Auris TSToyota verlaagt uitstoot Auris TS
7 oktober 2014
Toyota Auris TS vanaf half juliToyota Auris TS vanaf half juli
28 juni 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum