Publicatiedatum: 1 november 2021

Kia Top Selectie

Tweedehands, maar eerste keus

Advertorial - De best verkochte auto van Nederland is de Kia Niro. De nummer twee is de Kia Picanto. Kia doet het dus goed! Maar niet voor iedereen is een nieuwe auto haalbaar of betaalbaar. Met zo'n groot aantal verkochte auto's komen er echter ook steeds meer occasions beschikbaar. Daarom meldt de Koreaanse fabrikant dat het het "Kia Top Selectie" (KTS) introduceert. Wat houdt dat in en hoe onderscheidt een door Kia geselecteerde occasion zich van andere gebruikte auto's?

Het kiezen van een occasion bestaat uit twee uitdagingen. De eerste is om het juiste type auto te vinden. Groot, klein, snel, zuinig? Benzine, hybride of elektrisch? Gelukkig zijn er vele websites om daarbij te helpen, waaronder Autozine.nl. Met autotests, fora en rekenhulpjes is het tegenwoordig makkelijk om de ideale auto te kiezen.

Kia Top Selectie

Echter, wanneer er een keuze is gemaakt uit de vele merken en modellen volgt de tweede uitdaging: een goed exemplaar vinden! Een recent bouwjaar en een lage kilometerstand zijn daarbij goede indicatoren, maar zeker niet van doorslaggevend belang. Een auto die heel veel snelwegkilometers heeft gemaakt, kan namelijk in veel betere conditie zijn dan een exemplaar dat vele korte stadsritjes heeft gemaakt. Evenzo is een oudere auto die altijd in een garage heeft overnacht betrouwbaarder dan een buitenslaper.

En dat is waar de "Kia Top Selectie" uitkomst biedt! Voordat een occasion dit label krijgt hebben technici van Kia de auto namelijk grondig onderzocht. Om in aanmerking te komen voor het KTS label mag een auto maximaal 5 jaar oud zijn, maximaal 130.000 km (geregistreerde kilometerstand) gereden hebben, een volledige onderhoudshistorie hebben en een keuring op 105 punten met goed gevolg hebben doorstaan.

Als een gebruikte auto tot de "Kia Top Selectie" behoort, dan doet de dealer diverse beloften. Zo is de garantie van 7 jaar overdraagbaar aan de nieuwe eigenaar en wordt Europese wegenhulp (KIW) aangeboden. Net als bij een nieuwe auto krijgt de koper van een occasion uit de Kia Top Selectie een "Kia Family Card" (voordeel op APK-keuring en onderhoud) en toegang tot de MijnKia website.

Alhoewel het KTS-label net nieuw is, zijn er nu al 1.500 occasions beschikbaar in de Top Selectie. En... om het Top Selectie-label te krijgen moet een occasion op ieder moment klaar zijn voor een proefrit. Dus doe er uw voordeel mee!

Bezoek website