Publicatiedatum: 4 mei 2018
 

ANWB Connected

Meten is weten

Advertorial | Wat is de beste manier om een vraagstuk op te lossen? Met de juiste informatie natuurlijk! En moderne auto's beschikken over heel veel informatie. Echter, die informatie wordt niet altijd met de bestuurder gedeeld. ANWB Connected geeft alle informatie vrij die de auto heeft en dat maakt autorijden makkelijker en goedkoper.
 
Info

Al vele jaren hebben auto's een "verborgen" stopcontact waarmee garages informatie over de auto kunnen opvragen. Zo zien monteurs tot in het kleinste detail wat de technische status van de auto is en kunnen ze snel een diagnose stellen. Tot nu toe was deze informatie alleen voorbehouden aan garagebedrijven en konden alleen getrainde automonteurs met gespecialiseerde apparatuur de gegevens van de auto uitlezen.

ANWB Connected

ANWB Connected gebruikt dezelfde informatie als de autogarage, maar maakt deze dankzij een slimme app leesbaar voor de gewone gebruiker. In eenvoudige termen wordt getoond wat de status van de auto is. Op die manier kunnen problemen al in een vroeg stadium worden onderkend en dat voorkomt dure reparaties. Sterker nog: wie gebruik maakt van ANWB Connected krijgt 10% korting op de abonnementsprijs van een ANWB Wegenwacht-pakket!

De informatie van de motor kan ook worden gebruikt om het rijgedrag en het brandstofverbruik te registreren. De app van ANWB Connected app combineert die informatie en geeft advies om zuinig te kunnen rijden (volgens de ontwikkelaars van het systeem tot 15% zuiniger). Net zo makkelijk kan de app een automatische rittenregistratie bijhouden voor zakelijke rijders.

Omdat de app "weet" waar en wanneer de auto voor het laatst is gebruikt, assisteert ANWB Connected ook bij het terugvinden van een geparkeerde auto. Wanneer ook via een app wordt betaald voor het parkeren, dan eindigt de transactie automatisch zodra de auto zich weer in beweging zet.

ANWB Connected bestaat uit een zogenaamde "OBD Connector" (geschikt voor benzineauto's vanaf 2001 en dieselauto's vanaf 2006) die de brug vormt tussen de auto en de app. De connector kost voor leden van de ANWB eenmalig 50 euro, de diensten van ANWB Connected kosten 5 euro per maand. Niet-leden betalen eenmalig 60 euro, en 5,50 euro per maand voor de diensten. De bijbehorende ANWB Connected app is geschikt voor iOS en Android.


Bezoek website