22 februari 2019
Tesla Model X

Forum Tesla Model X

Reacties van eigenaren

  

, datum: 7 februari 2019

Ervaring met auto: 20k km gereden, al 4 keer dagen terug geweest voor problemen met luchtvering.

service zeer slecht. monteurs ongemanierd. Tijdens rit door Tesla is snelheidsovertreding begaan (150 euro boete) en Tesla geeft nu niet thuis. Werkelijk krankzinnig.


Brandstofelektriciteit
Bouwjaar2019
In bezit1 jaar
Dealer Motors

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 13 januari 2019

Ervaring met auto: Zeer veel opstartproblemen. Ondanks updates nog zeer frequent 2 a 3 minuten nodig voor laden instellingen, echt vervevelend.

Uitvoering100
Brandstofelektriciteit
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand25.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 13 mei 2018

Ervaring met auto: Na de veelal negatieve ervaringen die hier beschreven maar eens iets positiefs. Auto sinds een maand in gebruik. Vanaf aflevering geen enkel probleem kunnen ontdekken. Auto rijdt heerlijk met genoeg bereik. Thuis laden werkt prima. Er zijn inmiddels meer dan genoeg Superchargers.

Uitvoering100D
Brandstofbenzine
Bouwjaar2018
In bezit1 jaar
KM-stand4.000 km
Dealer Motors

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 19 februari 2018

Ervaring met auto: Een onveilige lawaaiige rammelbak. Ik huur nu een golf van 25.000 EURO en die rijdt wel. We kunnen elkaar weer verstaan op de snelweg. De ramen sluiten, voorspelbaar remgedrag, goede positiebepaling door het navigatiesysteem, de radio doet het net als de verwarming het autoalarm gaat niet te pas en te onpas af, er gaat niet steeds een alarm af etc. etc. In totaal staan er nu 40 issues open. De blower werkt niet maar Tesla vindt dat je zonder verwarming en blower en dus met beslagen ramen en temperaturen rond het vriespunt veilig kunt rijden.


Brandstofelektriciteit
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
Dealer Motors

Betrouwbaarheid3
Comfort3
Motor7
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 18 december 2017

Ervaring met auto: Met pijn in mn hart moet ik bekennen dat ik niet alleen een duozonde heb begaan maar ook de grootste stommerik ter wereld ben. Mijn X5 heeft een aantal maanden geleden plaatsgemaakt voor zo'n duurzaam Tesla wonder.

Spijt als haren op mn hoofd om de volgende redenen in willekeurige volgorde; bumpers en spatschermen sluiten niet netjes op elkaar aan, sierlijst voordeur wijkt tov achterdeur, ruit bestuurders deur sluit wel, niet en dan weer niet helemaal, auto detecteert rondom zaken die er niet zijn, autopilotsensor gestoord door smerige lens, achterdeuren gaan niet geheel open, remmen maken onnozel veel lawaai, actieradius zakt ondanks rustige rijstij; tot max 280 km, deurhandels achterdeuren werken soms niet, laadvoorziening schakelt zichzelf zomaar uit, raar zoemend geluid bij activatie systemen, rijhoogte instelling soms niet beschikbaar.

En dan de afwikkeling van al deze storingen. Drama... geen inlevingsvermogen, brede grijns met de woorden dat het nu eenmaal een vooruitstrevend product is en heel veel wachttijd...

Mijn advies; NIET DOEN! Dit is geen auto, dit is een RAMP!


Brandstofelektriciteit
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand3.000 km
Dealer Motors

Betrouwbaarheid1
Comfort4
Motor5
  
 
Reactie van: Ricardoschouten, datum: 2 januari 2018

Antwoord: De frustraties zijn logisch en vooral als het om zo'n bedragen gaat. Maar ik kan nou niet zeggen dat het verschrikkelijke auto's zijn. In 2015 heb ik mijn eerste Tesla Model S gekocht. Top auto! Vanwege kinderen vonden wij de instap wat kaag en wilde we hoger rijden, omdat er destijds weinig info was over de Model X ben ik overgestapt op een Porsche Cayenne helaas waren we het na een 9 maanden klaar mee vooral mijn vrouw. Wij hebben rijden nu een maand of 5 een Model X. Helemaal af en echt weer het oude gevoel gewoon een top auto. En ja, helaas hebben we ook de problemen. Maar kom op, het is een jong bedrijf. Kijk, Range Rover een groot drama als het om techniche gedeelte gaat. Maar goed, het is gevoel en dat is bij ieder anders natuurlijk. Wij zijn er super blij mee en de problemen die bij ons instaan worden altijd netjes opgelost kan daar niks over zeggen.

Hoop dat u er uit komt met Tesla
Gr Ricardo

 
Reactie van: R. Beek, datum: 16 januari 2018

Antwoord: Sedert 22-12-17 ben ik in bezit van een Model X 100d. Klachten komen mij wel bekend voor. Deuren gaan naar willekeur niet geheel open. Actieradius loopt zelfs terug in parkeerstand. Bij 20 km op 1 dag zakt de actieradius van 400 naar 330. De 300 km red ik niet (steekt so wie so af tegen over de 560 op papier).

Andere klachten: auto start niet op, stuurbekrachtiging doet het niet... Klachten worden niet serieus genomen en de meest onzinnige verhalen volgen als uitleg. Moet je maar voor lief nemen voor 140.000 euro.

 
Reactie van: M. Hompert, datum: 23 februari 2018

Antwoord: Ik heb mijn Tesla X sinds 30-09-2017,

ik vond/vind het een geweldige auto alleen veel te veel probleempjes. ik neem de niet zo netjes afgewerkte ruimtes tussen de panelen voor lief. Ik heb de volgende problemen gehad. Ondanks alle controles had ik een kleine lakschade niet zo een ramp wel auto 4 dagen kwijt. Klimaatregeling problemen maar die waren na een update verholpen. 1 van de Key fob defect, gelukkig bestaat er een mooie app zodat je wel mobiel blijft. Als je het winterpakket niet hebt aangeschaft heb je het probleem bij sneeuw dat de ruitenwissers aan vriezen en hierdoor het raam contineu nat blijft en zicht word dan miserabel.

Half december auto begint te rammelen bij gas geven, blijken de stabilisator stangen te zijn. Half januari auto week naar de garage hebben ze de stabilisator stangen vernieuwd.

12 februari auto wilt niet meer laden, alleen nog op superchargers, lijkt geen groot probleem maar voor een 100% elektrische auto wel. Afspraak gemaakt auto kon gelukkig wel met voorrang naar de reperatie afdeling, alles netjes gerepareerd, vrijdagavond auto opgehaald, zondag auto begint weer te rammelen bij optrekken, kofferbak wilt niet sluiten. Auto moet weer naar de garage terug om de stabilisator stangen weer te vernieuwen.

+ punt is dat je altijd wel netjes geholpen word en een gratis vervangend vervoer mee krijg. Maar het begint zo langzamerhand wel erg te irriteren.

  

, datum: 4 december 2017

Ervaring met auto: NIET doen!

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Mooie en amicale woorden van de werknemers maar feitelijk gebeurd er niks.

Ervaring met verkoop: Volledig en bewust foutief voorgelicht. Ik voel me opgelicht, besodemieterd. De Tesladroom is 1 grote deceptie. Vreselijk! Ook hoe de werknemers er mee omgaan. Ik zou me kapot schamen en acuut ontslag nemen.

Uitvoering90d
Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand5.500 km

Betrouwbaarheid3
Comfort2
Motor2
  
  

, datum: 13 november 2017

Ervaring met auto: De S heeft een betere wegligging en een lager gebruik. De X zit lekker hoog, leukere gadgets, i.e. deuren, geventileerde voorstoelen en de voorruit.

Uitvoering75D
Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand21.500 km
Dealer Motors

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
 
 
« 1 2 »