23 mei 2019
Tesla Model X

Forum Tesla Model X

Reacties van eigenaren

  

, datum: 8 april 2019

Ervaring met auto: Betrouwbaar, snel en zuinig. Afwerking is onder de maat voor deze prijs (134k)

Uitvoering100D
Brandstofelektriciteit
Bouwjaar2018
In bezit1 jaar
KM-stand44.000 km
Dealer Motors

Betrouwbaarheid7
Comfort5
Motor9
  
  

, datum: 3 april 2019

Ervaring met auto: Bijna 5 maanden in het bezit van een Model X 75D met veel, heel veel verschillende issues.

Gelukkig heeft Tesla na 3 maanden (ja, na 3 maanden) de klachten opgepakt en hebben ze aangegeven de klachten te willen verhelpen. Ik moet dan ook eerlijk bekennen dat ik daar eigenlijk geen vertrouwen in heb.

Grootste issue is de technische onbetrouwbaarheid en de misleidende actieradius waar Tesla mee adverteert. Verder gaat het om de afwerking, denk aan slecht lakwerk en niet goed sluitende deuren. Daarnaast maakt de Model X veel rare geluiden en willen de deuren soms niet open en soms niet dicht/op slot, maar aangezien niemand een Model X zou willen stelen is dat verder niet zo belangrijk...
M
odel X staat momenteel voor 4 weken bij Tesla. Over 4 weken kom ik met een update.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2018
In bezit1 jaar
KM-stand5.500 km
Dealer Motors

Betrouwbaarheid1
Comfort1
Motor6
  
 
Reactie van: Anoniem, datum: 14 april 2019

Antwoord: Een update. Op dag dat ik mijn Tesla af moest leveren was men blijkbaar vergeten om vervangend vervoer (conform afspraak) voor mij te regelen.

Heel stom, maar Tesla levert vervolgens (dezelfde dag) een andere auto (een echte PREMIUM auto) als vervangend vervoer die ik vervolgens hals over kop binnen een paar dagen weer moest inleveren. Het leek wel alsof ik in de auto van de minister president reed, want ik kreeg zelf 's avonds op zaterdag en zelfs op zondag sms berichtjes met de vraag of men de auto kon komen omruilen voor een andere vervangende auto (een 7 zit Tesla). Dit omdat het voor Tesla te veel geld zou gaan kosten. Best begrijpelijk en we spreken af dat de PREMIUM auto op maandag ochtend wordt omgeruild voor een 7-zits Tesla.

Tijdens het omruilen heb ik echter niet gecontroleerd of het ook daadwerkelijk een 7 zit Tesla was en dat had ik klaarblijkelijk wel moeten doen. Vanaf het moment (dezelfde dag) dat ik er achter kwam dat het geen 7 zit was, ben ik in de weer om in contact te komen met Tesla, maar men voelt zich blijkbaar al een week niet geroepen om op mijn mail en/of sms berichten te reageren. De 5 zits -leen- Tesla is overigens OOK een drama. Ongelooflijk Tesla...

 
Reactie van: Cdirkxr, datum: 20 mei 2019

Antwoord: Het is een drama bij Tesla. Probeer voor aflevering van een auto alles goed geregeld te hebben. Daarna laten ze je gewoon stikken.

  

, datum: 22 februari 2019

Ervaring met auto: Wat een vreselijke miskoop! Mijn heerlijk BMW X5 ingeruild voor de in mijn ogen futuristische auto. Het bleek de grootste miskoop ooit gedaan! En dan de opmerking van Tesla (ik noem geen namen) na een week reparatie en wederom klachten; Ruil hem maar weer in bij BMW.

Uitvoering100D
Brandstofelektriciteit
Bouwjaar2018
In bezit1 jaar
KM-stand5.000 km
Dealer Motors

Betrouwbaarheid1
Comfort3
Motor9
  
 
Reactie van: Anoniem, datum: 3 april 2019

Antwoord: Hier exact hetzelfde. Een en al drama. Ruim 11 issues en een partner die niet eens meer in de Model X durft te rijden. Tesla moet zich schamen.

  

, datum: 7 februari 2019

Ervaring met auto: 20k km gereden, al 4 keer dagen terug geweest voor problemen met luchtvering.

service zeer slecht. monteurs ongemanierd. Tijdens rit door Tesla is snelheidsovertreding begaan (150 euro boete) en Tesla geeft nu niet thuis. Werkelijk krankzinnig.


Brandstofelektriciteit
Bouwjaar2019
In bezit1 jaar
Dealer Motors

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 13 januari 2019

Ervaring met auto: Zeer veel opstartproblemen. Ondanks updates nog zeer frequent 2 a 3 minuten nodig voor laden instellingen, echt vervevelend.

Uitvoering100
Brandstofelektriciteit
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand25.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 13 mei 2018

Ervaring met auto: Na de veelal negatieve ervaringen die hier beschreven maar eens iets positiefs. Auto sinds een maand in gebruik. Vanaf aflevering geen enkel probleem kunnen ontdekken. Auto rijdt heerlijk met genoeg bereik. Thuis laden werkt prima. Er zijn inmiddels meer dan genoeg Superchargers.

Uitvoering100D
Brandstofbenzine
Bouwjaar2018
In bezit1 jaar
KM-stand4.000 km
Dealer Motors

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 19 februari 2018

Ervaring met auto: Een onveilige lawaaiige rammelbak. Ik huur nu een golf van 25.000 EURO en die rijdt wel. We kunnen elkaar weer verstaan op de snelweg. De ramen sluiten, voorspelbaar remgedrag, goede positiebepaling door het navigatiesysteem, de radio doet het net als de verwarming het autoalarm gaat niet te pas en te onpas af, er gaat niet steeds een alarm af etc. etc. In totaal staan er nu 40 issues open. De blower werkt niet maar Tesla vindt dat je zonder verwarming en blower en dus met beslagen ramen en temperaturen rond het vriespunt veilig kunt rijden.


Brandstofelektriciteit
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
Dealer Motors

Betrouwbaarheid3
Comfort3
Motor7
  
 
 
« 1 2 »