1 februari 2002

Suzuki XL-7

Suzuki Grand Vitara XL-7 scoort hoge ogen bij Amerikaanse veiligheidstest

1 februari 2002 - De Suzuki Grand Vitara XL-7 behaalde uitstekende resultaten in een onlangs gehouden veiligheidstest. De 7-persoonsuitvoering kreeg de hoogste score toebedeeld: 'G', wat staat voor 'goed'. De test is uitgevoerd door het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), een niet-commerciele organisatie van Noord-Amerikaanse verzekeraars.
AutoCoach

De XL-7 onderging een frontale botsing met een snelheid van 65 kilometer per uur. De testvoertuigen konden de scores "goed", "acceptabel", "net voldoende" of "slecht" verdienen. De president van de Amerikaanse Suzuki Motor Corporation, Rick Suzuki, is bijzonder tevreden met het resultaat van de Grand Vitara XL-7: "Veiligheid is voor Suzuki een belangrijk onderwerp en we zijn blij dat onze inspanningen zijn erkend door de IIHS.

Suzuki XL-7

Rick Suzuki is verheugd over het feit dat prijs-kwaliteitverhouding van Suzuki wordt benadrukt. Suzuki: "De XL-7 heeft dezelfde score behaald als veel duurdere modellen van andere merken, zoals de BMW X5, de Lexus RX 300 en de Mercedes M-klasse. Deze voertuigen kosten zo'n 4.500 tot 9.000 euro meer dan de XL-7. De vierwielaangedreven 5- of 7-zitter staat in Nederland in de prijslijsten vanaf 34.899 Euro.

De Grand Vitara XL-7 dankt zijn hoge score onder meer aan zijn uit drie delen opgebouwde ladderchassis. Met behulp van geavanceerde computerprogramma's zijn chassis en carrosserie ontworpen. Delen van extra sterk staal zorgen voor een grote weerstand tegen torsie en trillingen. Speciale balken in de portieren bieden bescherming bij een aanrijding in de flank. Full-size airbags in het stuurwiel en in het dashboard zorgen voor aanvullende bescherming bij een frontale aanrijding. Bovendien is de XL-7 standaard uitgerust met ABS en EBD.

XLLease
KwikFit