14 oktober 2009
Suzuki Swift (2005 - 2010)
Nieuws

Suzuki Swift (2005 - 2010)

Terugroepactie Suzuki Swift

14 oktober 2009 - Vanaf maart 2009 zijn eigenaren van Suzuki Swifts geïnformeerd over het feit dat een deel van de kofferbakbekleding van hun auto vervangen dient te worden. Dit in verband met mogelijke corrosie van kofferbakdelen als gevolg van de toepassing van een brandvertragend middel. In het ergste geval kan er daardoor kortsluiting in de mogelijk aanwezige kofferbakverlichtingsunit ontstaan.
AutoCoach

Onlangs bleek dat het brandvertragende middel helaas ook corrosie aan de bevestigingsbeugel van de achterste veiligheidsgordel kan veroorzaken. Op langere termijn kan hierdoor de sterkte van de bewuste beugel afnemen, waardoor deze bij een extreme belasting zou kunnen afbreken.

Suzuki Swift (2005 - 2010)

Om mogelijke oxidatieproblemen te voorkomen, worden opnieuw alle eigenaren van desbetreffende Suzuki Swifts verzocht z.s.m. contact op te nemen met de Suzukidealer. De dealer zal de beugels op corrosie controleren en in geval van aantasting vervangen door een nieuw exemplaar. Daarnaast zal de kofferruimte worden gereinigd en zal de kofferbakmat worden vernieuwd. Al deze werkzaamheden worden kosteloos uitgevoerd.

In Nederland betreft het in totaal ongeveer 12.000 stuks uit de productiejaren 2005 tot en met 2007. Alle desbetreffende eigenaren worden schriftelijk uitgenodigd. Swiftrijders kunnen desgewenst op Suzuki.nl nakijken of hun auto onder de terugroepactie valt.

XLLease
XLLease