14 augustus 2006
Suzuki Swift (2005 - 2010)
Nieuws

Suzuki Swift (2005 - 2010)

Suzuki toont Swift Sport en Project Splash in Parijs

14 augustus 2006 - De komende Autosalon van Parijs staat voor Suzuki in het teken van de introductie van de Swift Sport, het sportieve topmodel van de Swift-modelreeks. Tegelijkertijd toont Suzuki Project Splash, een concept voor een moderne vijfzitter.

Op zoek naar een Suzuki Swift 1.3 Comfort MTA 5-deurs?
Nederland Mobiel heeft er 469 vanaf € 10,-

Suzuki Swift (2005 - 2010) 1.3 Comfort MTA 5-deurs

In Parijs introduceert Suzuki in Parijs de nieuwe Swift Sport met Europese specificaties. Dit nieuwe sportieve topmodel binnen de Swift-modelreeks is gebaseerd op de driedeurs Swift die wordt gebouwd door Maygar Suzuki Corporation in Hongarije. Vanaf eind september staat deze nieuwe Swift Sport bij de Nederlandse Suzuki-dealers. In Japan is de Swift Sport al sinds september vorig jaar op de markt. Bij zijn introductie werden de uiterst sportieve rijeigenschappen en het dynamische design zeer enthousiast ontvangen.

Suzuki Swift (2005 - 2010)

Suzuki benut de Autosalon van Parijs ook voor de introductie van Project Splash. Project Splash is een realistisch concept voor een auto die naast de Swift, de Grand Vitara en de SX4 een plek moet krijgen in het modellengamma van Suzuki. De conceptauto is ontwikkeld op het platform van de Suzuki Swift. Onder de motorkap schuilt een nieuw ontwikkelde 1.2-liter viercilindermotor die via een viertrapsautomaat het vermogen overbrengt op de voorwielen. Dankzij de relatief hoge carrosserie en de wielbasis van 2,36 meter blinkt het vijfpersoons interieur met zijn ruime standaarduitrusting uit in comfort en gebruiksgemak, zowel voor korte ritjes in de stad als voor langere afstanden op de snelweg.

Suzuki Swift (2005 - 2010)
XLLease