24 november 2005
Suzuki Swift (2005 - 2010)
Nieuws

Suzuki Swift (2005 - 2010)

Suzuki Swift verkozen tot Auto van het Jaar in Japan

24 november 2005 - De Suzuki Swift heeft opnieuw titels op zijn naam geschreven. De Japanse vereniging van autojournalisten RJC koos de compacte Suzuki tot Auto van het Jaar. Ook bij een concurrerende verkiezing in Japan kreeg de Swift onlangs een onderscheiding. En zelfs in IJsland is de compacte Suzuki onderscheiden.
AutoCoach

De jaarlijkse prijzenregen die samenhangt met de diverse Auto van het Jaar-verkiezingen overal ter wereld, komt nu op gang. De Automotive Researchers & Journalists Conference of Japan (RJC) kiest ieder jaar de beste nieuwe Japanse auto. Dit jaar konden de 72 juryleden stemmen op 21 modellen die in 2005 nieuw op de markt verschenen zijn. De winnaar werd de Suzuki Swift. De jury is enthousiast over het uiterlijk van de nieuwe Swift, die de kernbegrippen styling en dynamische prestaties combineert.

Suzuki Swift (2005 - 2010)

De Swift lijkt overigens een abonnement te hebben op Auto van het Jaar-titels. Van de organisatie van de concurrerende titel "Car of the Year Japan 2005-2006" ontving de Swift onlangs ook al een onderscheiding: de "Special Achievement Award" in de categorie "Most Fun", op basis van zijn markante en sympathieke uiterlijk en zijn bovengemiddeld goede wegligging. En er valt nog een derde titel te vermelden: de Suzuki Swift is Auto van het Jaar in IJsland.

Zelfs uit de hoek van de chemische industrie komt lof. De Swift is namelijk voorzien van een nieuw soort kunststofschuim, Xenoy van General Electric Company, dat de neus veiliger maakt voor voetgangers die onverhoopt betrokken raken bij een aanrijding met een Suzuki Swift. De Society of Plastic Engineers (SPE) heeft de Swift daarvoor de Automotive Innovation Award toegekend.

Suzuki Swift (2005 - 2010)
XLLease
Dutchlease