3 oktober 2002
Suzuki Swift (2005 - 2010)
Nieuws

Suzuki Concept-S

Suzuki introduceert Concept-S

3 oktober 2002 - Suzuki's jarenlange ervaring met motorfietsen en informatietechnologie is samengebracht in een product: de CONCEPT-S. Dit studiemodel van Suzuki vormt volgens de makers de combinatie van artistieke en technische vooruitstrevendheid. Het zal tevens de basis vormen voor de ontwikkeling van toekomstige Suzuki-automobielen. De CONCEPT-S is onthuld op de Autosalon van Parijs.
AutoCoach

Een belangrijke boodschap die Suzuki uitdraagt met de CONCEPT-S is dat voertuigen in het segment van de zeer compacte auto's wel degelijk een veilig en stabiel weggedrag kunnen hebben. De vier op de uiterste hoeken van de auto gepositioneerde wielen en de gedrongen, krachtige carrosserie geven de CONCEPT-S een zeer strakke en stabiele wegligging. De conceptauto is slechts 3,65 meter lang. De breedte van 1,73 meter in combinatie met de 18-inchvelgen verzekeren de bestuurder van een veilig weggedrag, ook in scherpe bochten. De vormgeving van de CONCEPT-S is krachtig en expressief. De vorm van de motorkap, het karakteristieke lijnenspel en de zeer bijzondere voorruit bezorgen de CONCEPT-S een onderscheidend uiterlijk. De verticaal geplaatste koplampen geven een goede indruk van de richting die Suzuki op gaat met de vormgeving van zijn compacte auto's.

Suzuki Swift (2005 - 2010)

Standaard bedieningselementen als de schakelpook, de handrem, de richtingaanwijzers en de bediening voor de ruitenwissers zijn in de CONCEPT-S vervangen door druktoetsen op het stuurwiel. Daardoor kan de bestuurder tijdens het rijden te allen tijde twee handen aan het stuur te houden. De airconditioning en het audiosysteem worden bediend via een display in het midden van het dashboard. De informatie wordt ingevoerd op dezelfde wijze als bij een mobiele telefoon. Deze on-board-communicatietechnologie is afkomstig van het conceptuele automodel GSX-R/4, dat eveneens op de Autosalon van Parijs wordt getoond. De CONCEPT-S wordt aangedreven door een compacte 1.6L DOHC-motor met vier cilinders en zestien kleppen. De motor is volledig van aluminium gemaakt. Dankzij de permanente vierwielaandrijving, de sequentiele zestrapsversnellingsbak en de krachtige motor wordt rijden naar verwachting met de CONCEPT-S een groot avontuur.

De CONCEPT-S heeft een vooruitstrevend navigatiesysteem. Dit systeem met de naam Advanced Navigation System, volgt automatisch een route die van het internet is gedownload. Ingebouwde software zorgt dat het vergrendelen, het openen en het starten van de auto mogelijk is met behulp van een intelligente key card. Met vingerafdrukverificatie kan de bestuurder de gewenste motorafstelling en vering kiezen. Vanuit de CONCEPT-S kan de bestuurder muziek op MP3-bestanden downloaden en opslaan op een harde schijf. Het is zelfs mogelijk om e-mails vanuit de CONCEPT-S te versturen, uiteraard met volledige bescherming van de privacy. Met de CONCEPT-S laat Suzuki op een bijzondere wijze zien wat er in de toekomst allemaal van het merk verwacht kan worden. Na verdere ontwikkeling staat de productie van de CONCEPT-S gepland voor 2004 en zal het de basis vormen voor de nieuwe generatie Suzuki auto's.

Suzuki Swift (2005 - 2010)
Dutchlease