13 juli 2005
Suzuki Swift (2005 - 2010)
Nieuws

Suzuki Swift (2005 - 2010)

Hoogste score in voetgangersveiligheid voor Suzuki Swift

13 juli 2005 - De Suzuki Swift heeft in de jongste EuroNCAP-botsproeven voor voetgangersveiligheid de hoogste score behaald. In de compacte klasse is de Swift van de dertien geteste nieuwe auto's de enige auto die op het onderdeel voetgangersveiligheid drie van de vier sterren heeft gekregen.

De Europese organisatie EuroNCAP heeft de resultaten van de botsproeven onlangs gepresenteerd. Sinds enkele jaren kijkt deze onafhankelijke onderzoeksinstantie niet alleen naar inzittenden-bescherming, maar ook naar de kans op ernstig letsel voor voetgangers bij een aanrijding. Volgens de onderzoekers is de prima score te danken aan de constructie van de bumper en de voorzijde van de motorkap: die verkleinen de kans op ernstig hoofdletsel.

Suzuki Swift (2005 - 2010)

De Suzuki Swift scoort ook op andere punten, want met de bescherming van inzittenden bij aanrijdingen van voren en van opzij nestelt hij zich in de bovenste regionen van zijn klasse. EuroNCAP kende de Suzuki voor de protectie van kinderen drie sterren toe. De Swift beschikt over de benodigde bevestigingspunten voor ISOFIX-veiligheidszitjes. Voor de bescherming van volwassen inzittenden kreeg de Suzuki vier van de vijf maximaal te behalen sterren.

De Swift is uitgerust met airbags voor de bestuurder en de passagier en met gordelspanners en spankrachtbegrenzers. Zij- en gordijnairbags zijn standaard op een aantal uitvoeringen van de Swift. Belangrijker nog echter is het voorkomen van een aanrijding. Daarom beschikt de Suzuki Swift over een anti-blokkeerremsysteem (ABS) met elektronische remkrachtverdeling (EBD) en een remassistent (BAS), zodat de auto bij een noodstop de kortst mogelijke remweg bereikt. Het voorkomen van een aanrijding is per slot van rekening nog altijd de beste bescherming, want dan is er gewoonweg geen kans op letsel.

Dutchlease