14 mei 2007
Suzuki Splash
Nieuws

Suzuki Splash

Suzuki Splash beleeft wereldpremiere in september in Frankfurt

14 mei 2007 - De Suzuki Splash beleeft in september 2007 zijn wereldpremiere op de internationale autoshow IAA in Frankfurt. In het voorjaar van 2008 staat deze nieuwe compacte Suzuki in de showroom. Met het oog op het milieu ligt de CO2-uitstoot van de drie motoren die voor de Splash verkrijgbaar zijn onder de 140 g/km.

Suzuki wil met de Splash zijn Europees marktaandeel in het segment van compacte auto's verhogen en jaarlijks 60.000 exemplaren van de Splash verkopen. Binnen zijn marktsegment onderscheidt de Splash zich door zijn relatief hoge carrosserie (1,6 meter) dat gebaseerd is op het onderstel van de sportieve Suzuki Swift. Met een lengte van 3,7 meter en een breedte van 1,7 meter claimt de Splash een ruim interieur met voldoende beenruimte voor volwassenen op alle zitplaatsen. De veiligheidsuitrusting van de Splash omvat zes airbags en elektronische stabiliteitscontrole (ESP).

Suzuki Splash

De Splash is leverbaar met twee verschillende benzinemotoren. Beide benzinemotoren zijn volledig nieuw ontwikkeld door de Suzuki Motor Corporation. Er is keus uit een driecilinder, 1.0-liter-, 12-kleppenmotor met 48 kW (65 pk) en een viercilinder 1.2-liter-, 16-kleppenmotor met 63 kW (86 pk). Ook is er de 1.3-liter, common-rail 16-kleppendieselmotor met optioneel partikelfilter en een maximum vermogen van 55 kW (75 pk). Met het oog op de groeiende zorg voor milieu en klimaat ligt de uitstoot van de drie motoren met handbediende vijfversnellingsbak tussen 120 g/km en 140 g/km. De dieselmotor van de Splash wordt geproduceerd in de Suzuki-fabriek in India, onder licentie van GM Powertrain Europe.

Suzuki Splash

Binnen de globale groeistrategie van Suzuki, is de Splash al het vierde compleet nieuwe model in drie jaar tijd, na de Swift, Grand Vitara en de SX4. De exacte prijsstelling en modelspecificaties voor de Nederlandse markt worden ten tijde van de introductie bekend gemaakt.

Suzuki Splash
Dutchlease
KwikFit