12 februari 2008
Suzuki Splash
Nieuws

Suzuki Splash

Suzuki maakt prijzen Splash bekend

12 februari 2008 - De Suzuki Splash is verkrijgbaar vanaf € 9.999,-. De Splash is ontworpen als een eigentijdse compact-MPV die past bij een moderne, stedelijke levensstijl. De Suzuki Splash 1.0 heeft een CO2-uitstoot van slechts 120 g/km.
AutoCoach

De sportieve elementen deelt de Splash met de populaire Swift. Uiteraard profiteert de nieuwe compacte auto ook van de kennis die Suzuki met zijn diverse modellen in de loop der jaren heeft opgebouwd. De Splash kan mede daardoor niet simpelweg worden beschouwd als de opvolger van de Wagon R+. "De Splash is ontwikkeld op basis van compleet andere criteria", vertelt Toshihiro Suzuki, Chief Engineer van de Splash. "Het model voldoet vooral aan de eisen die Europese klanten stellen aan een auto".

Suzuki Splash

In Nederland zijn vier uitrustingniveaus leverbaar: de Base, de Trend, de Comfort en de Exclusive. Deze zijn elk leverbaar op de Splash met 1.0-liter-benzinemotor. Het Comfort- en Exclusive-uitrustingsniveau is tevens leverbaar op de Splash met de 1.2-liter-benzinemotor en de 1.3-liter-dieselmotor.

Met zijn gestroomlijnde carrosserie en een hoogte van 1,59 meter en een breedte van 1,68 meter biedt de 5-deurs Splash voldoende interieurruimte voor vijf personen. Hierbij is de neus van de Splash licht oplopend en vloeit de A-stijl soepel over in het dak. Bovendien loopt het dak in een lichte boog naar de achterzijde, waardoor er óók volop hoofdruimte is voor de achterpassagiers. De uitgeklopte wielkasten op de hoeken van de carrosserie en de brede achtersteven zorgen ervoor dat de Splash 'dik' op z'n wielen staat.

Suzuki Splash

De vloeiende carrosserie van de Splash heeft nog meer voordelen. Het levert bijvoorbeeld een luchtweerstandcoëfficiënt op van slechts 0,32 De achterbankleuning kan (vanaf Comfort in verhouding 60:40) worden neergeklapt, waardoor een vlakke laadruimte ontstaat.

De Splash is gebaseerd op het onderstel van de Swift; Suzuki's huidige verkooptopper. Het onderstel, de stuurinrichting en de remmen zijn aangepast aan het beoogde gebruik van de compacte auto. Met de Splash zijn vele duizenden Europese testkilometers gemaakt om te komen tot de beste afstelling van de vering, de dempers, de banden en de stuurbekrachtiging. De Splash rijdt daardoor comfortabel en stuurt vooral heel direct op de grote diversiteit aan wegentypen in Europa – van wegen met 'kinderkopjes' en haarspeldbochten in zuidelijk Spanje tot allerlei stedelijk plaveisel in de Europese hoofdsteden en de vlakke Duitse Autobahnen.

Suzuki Splash
XLLease

Met Pasen staat de Splash bij de Suzuki-dealers. De koper heeft de keuze uit drie motoren, twee benzinemotoren en een dieselmotor, die allemaal voldoen aan de Euro4-norm. De twee Suzuki-benzinemotoren zijn een driecilinder 1.0-litermotor met een maximumvermogen van 48 kW / 65 pk bij 6.000 t.p.m. en een viercilinder 1.2-litermotor met een maximumvermogen van 63 kW/86 pk bij 5.500 t.p.m. De 1.0 heeft een gemiddeld brandstofverbruik van 5,0 liter per 100 km (20 km/l), de 1.2 van 5,5 liter per 100 kilometer.

Voor dieselliefhebbers is er de direct ingespoten common-rail dieselmotor met 1,3 liter inhoud. Deze wordt geleverd met standaard DPF-roetfilter. De viercilinder dieselmotor levert een maximumvermogen van 55 kW/75 pk bij 4.000 t.p.m. en verbruikt gemiddeld 4,5 liter brandstof per 100 kilometer (22,2 km/l).

Suzuki Splash

Suzuki combineert elke leverbare motor standaard met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De benzineversie van 86 pk is ook verkrijgbaar met een viertrapsautomaat. De CO2-uitstoot van de drie krachtbronnen met handgeschakelde transmissie varieert tussen de 120 en 131 g/km.

De driecilinder 1.0-liter-benzinemotor die 48 kW/65 pk levert, is naar keuze verkrijgbaar in de uitvoeringen Base, Trend, Comfort en Exclusive. Deze uitvoeringen staan achtereenvolgens in de prijslijst voor € 9.999,-, € 10.999,-, € 11.499,- en €13.099,-. De Splash met 1.2-liter-benzinemotor is leverbaar met keuze uit het Comfort- en het Exclusive-pakket voor respectievelijk € 12.399,- en € 13.999,-. De 1.2-litermotor is te bestellen met een handgeschakelde of een automatische transmissie (meerprijs € 1.800,-). De Suzuki Splash met 1.3 DDiS-dieselmotor en Comfort-uitrustingsniveau staat in de prijslijst voor € 16.399,-. De 1.3 met Exclusive-uitrustingsniveau is leverbaar voor € 17.999,-.

Suzuki Splash

De Splash wordt geproduceerd in Esztergom in Hongarije door de Magyar Suzuki Corporation Ltd. Deze dochtermaatschappij van Suzuki produceert tevens de Swift, de 5-deurs SX4 én de nieuwe Opel Agila, made by Suzuki. Suzuki verwacht jaarlijks circa 60.000 exemplaren van de Splash in Europa te verkopen.

Wittebrug
AutoCoach