14 maart 2008
Suzuki Splash
Nieuws

Suzuki Splash

Vier sterren voor botsveiligheid Suzuki Splash

14 maart 2008 - De Suzuki Splash biedt uitstekende bescherming bij een aanrijding. Dat blijkt uit de goede scores tijdens de recent gehouden EuroNCAP-botsproeven. De nieuwste Suzuki behaalde vier sterren voor de veiligheid van volwassen inzittenden. De veiligheid van kinderen in de auto en van voetgangers wordt door EuroNCAP bovendien gewaardeerd met drie sterren.

Met deze scores zet de Splash een traditie voort: de Suzuki-modellen Swift, SX4 en Grand Vitara behaalden eerder al exact hetzelfde aantal sterren. De Splash biedt een groot aantal veiligheidsvoorzieningen. Afhankelijk van de uitvoering is de Splash uitgerust met twee airbags voorin, twee zijairbags, twee gordijnairbags, veiligheidsgordels met gordelspanners en drukbegrenzers voorin en veiligheidspedalen. Daarnaast is de Splash voorzien van ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderstoelen, kindersloten op de portieren en een uitschakelbare passagiersairbag.

Suzuki Splash

Om de inzittenden goed te beschermen, is de structuur van de Suzuki extra stijf. De strategische plaatsing van onderdelen die botsenergie absorberen zorgt ervoor dat de klap van een aanrijding geleidelijk wordt opgevangen. De interieurbekleding is op kritische plaatsen met energieabsorberend materiaal afgewerkt om met name het hoofd van iedere inzittende te beschermen.

Intelligente voorzieningen als ABS, een remassistent (BAS), elektronische remkrachtverdeling (EBD) en elektronische stabiliteitscontrole (ESP: Electronic Stability Program = Traction Control en Stability Control) helpen een aanrijding te vermijden.

Dutchlease
XLLease