25 maart 2002

Suzuki

Veel overheidssubsidie voor Suzuki

25 maart 2002 - Suzuki noemt zichzelf wereldkampioen op het gebied van de ontwikkeling en productie van zuinige en milieuvriendelijke auto's. Dat betaalt zich terug: de meest verkochte modellen van Suzuki vallen in de hoogste of bijna hoogste zuinigheidscategorie waarin de Nederlandse overheid autos onderbrengt.

De rangschikking, die loopt van A tot en met G, geeft aan hoe zuinig een auto is. Kopers van auto's in de twee beste klassen komen in aanmerking voor een stimuleringspremie van de overheid.

Suzuki

De nieuwe Alto geldt als het boegbeeld van Suzuki als het gaat om zuinigheid. De nieuweling, die een verbruik heeft van 1 op 20,4 (4,9 liter per 100 km) (gemeten volgens de 99/100/EG-norm), wordt ingedeeld in zuinigheidscategorie A. Kopers van de Alto hebben op grond daarvan recht op een stimuleringspremie van 1.000 euro. Dezelfde premie ligt in het verschiet voor de kopers van een Swift Eco.

Ook in de zuinigheidscategorie B is Suzuki rijkelijk vertegenwoordigd: in deze klasse zijn de handgeschakelde Swift 1.0- en 1.3-liter uitvoering ingedeeld. Hierdoor hebben kopers recht op een stimuleringspremie van 500 euro.

Naast zuinigheid beloont de overheid ook de milieuvriendelijkheid. Auto's met een in hun categorie geringe schadelijke uitstoot komen als gevolg eveneens in aanmerking voor een stimuleringspremie. De kopers van een aantal handgeschakelde varianten van de Suzuki Wagon R+ en de handgeschakelde Suzuki Ignis en Swift krijgen daarom van de overheid 275 euro op hun bankrekening overgemaakt.

XLLease
XLLease