29 oktober 2013

Suzuki

Suzuki toont 4 conceptcars op Tokyo Motor Show 2013

29 oktober 2013 - De 43e Tokyo Motor Show opent vanaf zaterdag 23 november a.s. haar deuren voor het grote publiek. Suzuki is nadrukkelijk aanwezig met vier concepts cars: de Crosshiker, de X-Lander, de Hustler en de Hustler Coupé. Daarnaast brengt Suzuki de eerder getoonde iV-4 mee naar de Japanse hoofdstad.

De Crosshiker is een compacte crossover die een frisse nieuwe styling combineert met gewichtsbesparing en een zeer efficiënte aandrijflijn. Deze concept deelt zijn lichtgewicht chassis met de G70, die tijdens de vorige Tokyo Motor Show haar debuut maakte. Ondanks het formaat van een compacte crossover, weegt de Crosshiker slechts 810 kg. De auto beschikt over een nieuw ontwikkelde 1.0 liter 3 cilinder motor.

Suzuki

De X-Lander is een 4WD hybride bedoeld voor mensen die voornamelijk in de stad rijden, maar op gepaste tijden ook het terrein in willen. In het design zijn talloze speelse details verwerkt. Deze op de Jimny gebaseerde concept is uitgerust met een 1.3 liter motor en een compact lichtgewicht hybride systeem.

Suzuki

De Hustler en Hustler Coupé zijn crossover concepts voor een nieuw genre minicars, bedoeld voor mensen met een actieve levensstijl. Het design heeft SUV-achtige kenmerken en het interieur is volgens de ontwerpers ruim, comfortabel en praktisch.

Suzuki
Wittebrug

Ook de compacte SUV concept iV-4 die afgelopen september zijn debuut beleefde tijdens de 65e IAA Frankfurt Motor Show, zal in Tokyo aanwezig zijn. Dit model is uitgerust met Suzuki's doorontwikkelde 4WD systeem AllGrip.

Suzuki

Meer details worden tijdens de Tokyo Motor Show bekend gemaakt

XLLease