10 juni 2004

Rhino Club

Suzuki richt Rhino club op

10 juni 2004 - De met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn krijgt steun uit Nederland. Die ondersteuning komt van een nieuwe club voor Suzuki-4x4-rijders: de Suzuki Rhino Club. De officiele presentatie van deze club is zaterdag 12 juni tijdens het Suzuki Terreintreffen op recreatiegebied De Landsard in Veldhoven.

Het gaat hier om een initiatief van de Nederlandse Suzuki-importeur, B.V. NIMAG. Voor het beschermen van de zwarte neushoornpopulatie is de Stichting Suzuki Rhino Club opgericht. Het doel is projecten te ondersteunen die de zwarte neushoorns beschermen. Op diverse plekken in de wereld spannen mensen zich in om de overlevingskans van deze diersoort te vergroten. Onder hen is Tony Fitzjohn. Door zijn niet-aflatende gedrevenheid is in Tanzania het Mkomazi Game Reserve ontstaan, een natuurreservaat waar een kudde neushoorns is samengebracht. De Suzuki Rhino Club biedt financieel de helpende hand. Uit de baten van de Suzuki Rhino Club wordt jaarlijks ook een bedrag overgemaakt aan de George Adamson Foundation Nederland. Hierin werkt een aantal toonaangevende bedrijven samen om een natuurproject in Kenia te ondersteunen. Dat project is opgezet door George Adamson, die echter in 1989 is vermoord. In de Verenigde Staten, Groot-Brittannie en Duitsland werven diverse organisaties fondsen voor de Foundation. Nu komt daar dus ook Nederland bij met de Suzuki Rhino Club.

Suzuki

Ted van Dam, Algemeen Directeur van B.V. NIMAG en voorzitter van de Stichting Suzuki Rhino Club, verzorgt zaterdag samen met erelid Tony Fitzjohn de presentatie. Fitzjohn komt speciaal hiervoor naar Nederland. Hij geeft aan de hand van beelden uitleg over de populatie zwarte neushoorns, waarvan er wereldwijd nog maar 2.400 in leven zijn. Verder vertelt hij over de verschillende projecten die door de Rhino Club worden ondersteund. De presentatie van de club en de activiteiten is zaterdag om 12.00 uur in de speciale Rhino Club-tent op het recreatiegebied De Landsard in Veldhoven.

Rijders van een vierwielaangedreven Suzuki kunnen lid worden. Degenen die sinds 1 januari een nieuwe Suzuki 4x4 hebben gekocht, zijn dat automatisch al voor het eerste jaar. De leden profiteren van aantrekkelijke voordelen en krijgen onder meer een eigen magazine, genaamd Rhino.

Suzuki
XLLease
XLLease