9 oktober 2007

Suzuki

Suzuki onthult toekomstvisie tijdens Tokyo Motor Show

9 oktober 2007 - Van 27 oktober tot en met 11 november beleeft de Tokyo Motor Show zijn 40ste editie. Voor Suzuki staat deze belangrijke beurs vooral in het teken van duurzame mobiliteit.

Een eerste "Way of Life"-voorbeeld is de Concept Kizashi 2, een vervolg op Concept Kizashi die tijdens de afgelopen IAA in Frankfurt enthousiast is ontvangen. De Concept Kizashi 2 is een crossover die wordt aangedreven door een 3.6 V6-benzinemotor en een zestrapsautomaat. Het design van dit studiemodel straalt status en jeugdige vitaliteit uit, belangrijke kernwaarden in de nieuwe wereldstrategie van Suzuki.

Suzuki

Met de PIXY geeft Suzuki een voorproefje van vriendelijke mobiliteit in de vorm van een eenpersoons vervoermiddel, dat met lage snelheden op trottoirs of in gebouwen kan manoeuvreren. Zelfs voor mensen zonder rijbewijs is de PIXY uiterst eenvoudig in het gebruik. Door de PIXY te combineren met de als miniruimteauto ontworpen SSC (Suzuki Sharing Coach) ontstaan nieuwe oplossingen voor op de mens gerichte mobiliteit. Dat dit niet noodzakelijkerwijs in een stedelijke omgeving hoeft te zijn, blijkt wel uit het feit dat de PIXY ook is te koppelen aan een sportauto, genaamd SSF, of een boot, onder de naam SSJ.

Suzuki

De X-HEAD is een concept voor een cross-utility voertuig dat voortborduurt op de reputatie van bestaande modellen als de Suzuki Jimny en Grand Vitara. De X-HEAD dankt zijn flexibele karakter voor een groot deel aan de variabele laadbak, die op de meest uiteenlopende wensen is aan te passen. Met een unit die luistert naar de naam Camper biedt de X-HEAD bijvoorbeeld slaapplaatsen voor twee personen. Bovendien is de X-HEAD in te zetten voor reddingsoperaties, of voor het vervoer van bijvoorbeeld fietsen of zelfs een motorfiets.

Suzuki
XLLease
XLLease