1 augustus 2002

Suzuki

Suzuki is koploper in zuinigheid

1 augustus 2002 - Suzuki loopt voorop als het gaat om zuinige en milieuvriendelijke auto's. De invoering van energielabels voor personenauto's heeft de verkopen van het merk een positieve impuls gegeven. Naast het milieu sparen kopers van deze zuinige auto's namelijk ook de portemonnee. Inmiddels is Suzuki verantwoordelijk voor meer dan 50% van alle A-label-registraties.
AutoCoach

De letter op het energielabel A (zeer zuinig) tot en met G (niet zuinig), geeft aan wat het gemiddelde verbruik is van een auto. De overheid geeft kopers van een auto's met een A- of B-label een stimuleringspremie. Vandaar dat steeds meer consumenten voor zo'n milieuvriendelijke auto kiezen. Suzuki heeft twee modellen die zijn ingedeeld in zuinigheidscategorie A: de Swift Eco en de nieuwe Alto (handgeschakeld). Kopers van deze auto's krijgen van de overheid direct € 1.000,- van de aanschafprijs retour. De consumentenprijs voor beide modellen bedraagt € 7.999,-, de prijs minus de overheidspremie is dus vanaf € 6.999,-. Beide modellen rijden op een liter brandstof ruim twintig kilometer (4,9 liter per 100 km, gemeten volgens 99/100/EG-norm). Met deze twee modellen is Suzuki verantwoordelijk voor meer dan de helft van alle registraties met A-label.

Suzuki

Een premie van € 500,- ligt in het verschiet voor kopers van een Suzuki Swift in 1.0- of 1.3-literuitvoering (handgeschakeld). Beide uitvoeringen zijn namelijk ingedeeld in zuinigheidscategorie B. Ook andere Suzuki-modellen worden beloond vanwege hun milieuvriendelijkheid. De geringe schadelijke uitstoot van de handgeschakelde Ignis, Swift en Wagon R+ geeft kopers van deze auto's recht op een stimuleringspremie schoon van € 275,-. Alle premies gelden overigens bij registratie in 2002.

Bijna één op de vier Suzuki's (38%) uit het gamma valt in zuinigheidscategorie A of B. Daarmee loopt Suzuki op kop. Weinig andere merken hebben zo'n milieuvriendelijk modellengamma.

Wittebrug
KwikFit