24 februari 2016

Suzuki

Suzuki introduceert Verbruik-app

24 februari 2016 - Suzuki introduceert de gratis Verbruik-app. De app voor Android en iPhone maakt deel uit van de campagne 'Eerlijk over verbruik' waarmee Suzuki behalve het normverbruik ook het praktijkverbruik van zijn modellen publiceert.

Met de Verbruik-app kunnen Suzuki-rijders hun verbruik bijhouden en het vergelijken met het verbruik van andere eigenaren van dezelfde auto. Wie bijvoorbeeld een Swift rijdt, kan zijn verbruik vergelijken met dat van andere Swift-rijders. Het gaat hier om gemiddelde verbruikscijfers, het gebruik van de app is daarom anoniem.

Suzuki

Gebruikers van de app kunnen hun verbruik niet alleen vergelijken met dat van andere automobilisten, maar ook met het door de fabriek opgegeven verbruik. Op die manier blijkt ook of het door Suzuki beloofde verbruik realistisch is voorgesteld.

Op dit moment is de Celerio de zuinigste Suzuki. Het praktijkverbruik waarmee de Suzuki Celerio in de Top 10 Zuinige Auto's (ANWB en Natuur & Milieu) staat, bedraagt 1 op 18,4 gemiddeld. Deze lijst wordt al langer uitgebracht. Nieuw dit jaar is dat de rangorde niet meer bepaald wordt door het normverbruik, maar door het praktijkverbruik. Hierbij baseren de samenstellers zich op een indicatie van het praktijkverbruik van Travelcard en TNO.

Wittebrug
KwikFit