20 april 2004
 

Suzuki

Suzuki 25 jaar in Nederland

Autozine
20 april 2004 | Suzuki viert dit jaar feest. Het merk pakt daarom uit met 25th Anniversary- jubileumpakketten op alle modellen personenauto's. Het is namelijk 25 jaar geleden dat Nederland officieel kennismaakte met Suzuki: in 1979 startte B.V. NIMAG met de import van Suzuki-auto's in Leidschendam. Het merk is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijke speler op de Nederlandse markt met leuke, praktische en zuinige modellen.

De compacte coupé SC100 en vierwielaangedreven LJ80 waren de eerste Suzuki's die in 1979 werden geïmporteerd. Al snel volgden andere markante modellen. De Alto bijvoorbeeld, die in 1981 zijn introductie beleefde als raaazend knap karretje. Na al die jaren is deze compacte Suzuki nog altijd een bestseller. Er verschenen ook zeer opvallende modellen, zoals de Cappuccino, die begin jaren 90 als blikvanger op de RAI werd getoond.

Suzuki

De sportieve Swift was jarenlang een van de meest geliefde modellen. Zo heeft de Swift GTi destijds ook veel sprotieve successen behaald. Zijn opvolger, een afgeleide van de eerder getoonde Concept S, wordt volgend jaar als nieuwe Swift geïntroduceerd. De 4x4-modellen van Suzuki, waaronder de SJ410 en SJ413 en later de Jimny en (Grand) Vitara, maakten voor veel mensen 4x4-rijden betaalbaar. Het is een van de factoren waardoor Suzuki ook op het gebied van terreinautos prominent aanwezig is in Nederland.

Suzuki legt het accent meer en meer op design, waarbij sterk wordt gekeken naar de smaak en de trends op de Europese markt. Dat heeft bijvoorbeeld een rol gespeeld bij de dit jaar uitgebrachte Liana Exclusive, met een compleet nieuwe neus, nieuwe bumpers, zijskirts, lichtmetalen velgen, onboard audio en brede banden. In de Verenigde Staten is de Liana uitgeroepen tot de beste auto in zijn klasse.

De New Ignis vijfdeurs is eind 2003 gelanceerd. Ook deze heeft een prijs in de wacht gesleept en wel in Italië: The Worlds most Beautiful Automotive of 2003. Niet alleen design staat hoog in het Suzuki-vaandel. Ook sportiviteit speelt een grote rol. Zo rijdt Suzuki voor het 2e jaar vooraan mee in het JWRC (Junior World Rally Championship). De van deze Ignis Super 1600 afgeleide straatversie staat in de showroom te koop als Suzuki Ignis Sport 1.5.

Om het jubileumjaar een extra feestelijk tintje te geven, zijn alle modellen Suzuki-personenauto's tijdelijk te leveren in 25th Anniversary-uitvoeringen. Elke jubileumuitvoering is voorzien van een VDO Dayton navigatie-systeem, een uitlaatsierstuk, achteruitrijbeveiliging, en matten en badges met het 25th Anniversary-logo. Het 25th Anniversary-pakket op de Alto, de Wagon R+, de Ignis drie- en vijfdeurs (met uitzondering van de GLX) en de Jimny Metal Top heeft een consumentenwaarde van € 1.899,- en kost € 499,-, waarmee het voordeel voor de consument oploopt tot € 1.400,-. Voor € 2.699,- worden de Ignis vijfdeurs (GLX), de Liana Exclusive, de Grand Vitara en de Grand Vitara XL-7 verfraaid met een 25th Anniversary-pakket.

Wittebrug
Suzuki prijst Vitara Full HybridSuzuki prijst Vitara Full Hybrid
20 december 2021
Suzuki introduceert nieuwe hybride motorSuzuki introduceert nieuwe hybride motor
1 december 2021
Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022
29 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021
 

Info