26 januari 2010

Suzuki

Drie primeurs bij Suzuki op Salon van Geneve

26 januari 2010 - Suzuki brengt drie Europese primeurs mee naar de komende Salon van Genève. Het betreft de Swift Plug-in Hybrid, Kizashi en een nieuwe uitvoering van de Grand Vitara.

De hoofdaandrijving van de Swift Plug-in Hybrid wordt verzorgd door een 54kW electromotor. Via een stekker in het stopcontact kan de lithium-ion accu worden opgeladen en indien de accu onderweg uitgeput raakt, wordt deze opgeladen door een generator die op haar beurt wordt aangedreven door een 660 cc motor. De Swift Plug-in Hybrid is de milieuvriendelijke oplossing voor korte (stads)ritten tot 20 km zoals die veel voorkomen in het dagelijks gebruik, maar kan dankzij de generator ook op langere afstanden worden gebruikt.

Suzuki

In Genève toont Suzuki voor het eerst het compleet nieuwe vlaggenschip in Europa. De Kizashi is een sportsedan in het D-segment, welke standaard is voorzien van een intelligent All Wheel Drive systeem (i-AWD). De auto wordt aangedreven door een potente 2.4 motor met 4 cilinders i.c.m. CVT-aandrijving. Met 131kW/178 pk bij 6.500 tpm resp. 230 Nm bij 4.000 tpm snelt de Kizashi in 8,8 seconden van 0 naar 100 km/u, bij een gemiddeld verbruik van 8,3 liter per 100 km en een CO2-uitstoot van 191 g/km.

Ook een nieuwe variant van de Grand Vitara beleeft in Genève z'n première. Zowel de 3- als de 5-deurs uitvoering krijgen een variant zonder reservewiel op de achterklep.

Suzuki
XLLease