22 april 2002
 

Suzuki Liana

Suzuki Liana sedan vanaf april leverbaar

Autozine
22 april 2002 | Suzuki levert de laatste tijd een bijna constante stroom van modelnieuws. Nu is het de beurt aan de Liana Sedan. Nog vorig jaar introduceerde Suzuki de vijfdeurs hatchback uitvoering van de Liana en tijdens de afgelopen Salon van Geneve toonde het merk de sedan. Deze is vanaf april leverbaar in Nederland.

De Suzuki Liana Sedan - de naam is een afkorting van Life In A New Age, ofwel leven in een nieuw tijdperk - is een bijzondere auto. Deze nu als sedan leverbare auto heeft namelijk veel weg van een mini-MPV. Dankzij de hoge daklijn is diep bukken om in de auto te komen verleden tijd. De stoelen helpen het lichaam ook een handje. Deze zijn namelijk iets hoger gepositioneerd dan gebruikelijk bij een personenauto en verschaffen daardoor een gemakkelijke zitpositie. Ruim voldoende hoofdruimte blijft door het hoge dak ook gewaarborgd. Kenmerkend voor de Liana in vijfdeursversie, en nu ook voor de Sedan, is het dashboard met digitale meters. Een motor met een inhoud van 1.6 liter vormt het kloppend hart van de Liana Sedan. Het vermogen bedraagt 76kw/103pk.

Suzuki Liana

De Sedan is speciaal ontworpen voor mensen die een voorkeur hebben voor een auto met een van het passagierscompartiment gescheiden bagageruimte. De inhoud bedraagt 447 liter (VDA-norm). Bovendien is de kofferbak diep en heeft hij een hoog kofferdeksel, waardoor forse voorwerpen er probleemloos in passen. Als dat niet voldoende is kan ook de achterbank in twee delen worden neergeklapt.

De Sedan staat als GLX-uitvoering aan de top van de Liana-familie. Een anti-blokkeerremsysteem (ABS), een elektronische remkrachtverdeler (EBD) en een airbag voor bestuurder en passagier maken deel uit van de standaarduitrusting. Verder beschikt de Sedan over elektrisch bedienbare ramen voor en achter, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, een digitaal klokje, regelbare interval op ruitenwissers, hoogteverstelling op de bestuurdersstoel en in hoogte verstelbaar stuurwiel. Als optie is een elektronisch gestuurde viertrapsautomaat met lock-up leverbaar.

In april staat de Suzuki Liana Sedan bij de dealer. De prijs van deze auto bedraagt Euro 15.899,-. De Sedan met automaat kost Euro 17.349,-.

Profile
Suzuki Liana ondergaat faceliftSuzuki Liana ondergaat facelift
11 maart 2004
Gratis navigatiesysteem op Suzuki LianaGratis navigatiesysteem op Suzuki Liana
18 november 2003
 

Info

Techniek

Prijs

Forum