8 september 2021
 

Subaru Outback

5 EuroNCAP sterren voor Subaru Outback

Autozine
8 september 2021 | Subaru maakt bekend dat de volledig nieuwe Outback voor de Europese markt de maximale beoordeling van vijf sterren heeft behaald in het European New Car Assessment Programme 2021. De Outback behaalt in alle vier de beoordelingsgebieden (Bescherming van volwassenen, Bescherming van kinderen, Bescherming van kwetsbare weggebruikers, Rijhulpsystemen) scores die ruimschoots boven de grenswaarden liggen.
Info
Forum

De volledig nieuwe Outback behaalde zelfs de hoogste score ooit voor een Subaru in de categorieën Rijhulpsystemen en Bescherming van kwetsbare weggebruikers, wat overeenkomt met de hoogste score tot nu toe in alle voertuigklassen volgens de nieuwste tests. De Outback behaalde bovendien de hoogste score voor Bescherming van kinderen in de klasse Grote gezinsauto's volgens de nieuwste testmethodes.

Subaru Outback

De geheel nieuwe Outback is uitgerust met de nieuwste generatie EyeSight rijhulpondersteuning. Het systeem is ontwikkeld om aanrijdingen te voorkomen en maakt daarvoor gebruik van stereocamera met een bijna twee keer zo grote bereik. De nieuwe beeldherkenningssoftware is nu beschikbaar met 11 standaard veiligheidsfuncties: Advanced Adaptive Cruise Control met Lane Centering Function, Emergency Lane Keep Assist, Speed Sign Recognition met Intelligent Speed Limiter, Lane Departure Warning met stuurwieltrilling, Lane Departure Prevention (inclusief herkenning van scheidslijnen zoals bijvoorbeeld gras en de rand van de weg) en Pre-Collision Braking System met verbeterde ondersteuning voor het voorkomen van aanrijdingen op kruisingen.

Het pakket veiligheidsvoorzieningen van de Outback omvat verder onder meer Reverse Automatic braking, Subaru Rear Vehicle Detection, Rear Seat Reminder en Multi View Monitors. In deze laatste groep vallen Front View / Rear View / Side View Monitors die de veiligheid onderweg vergroten door de dode hoeken te verkleinen.

Een andere veiligheidsvoorziening van de Outback is het Subaru Driver Monitoring System. Dit systeem maakt gebruik van gezichtherkenningstechnologie en waarschuwt de bestuurder bij vermoeidheid of afleiding tijdens het rijden.

De volledig nieuwe Subaru Outback is gebaseerd op het Subaru Global Platform. In het nieuwe model worden meer hoogvaste staalsoorten toegepast. Het materiaal draagt bij aan een lager gewicht en biedt tegelijkertijd een 40% betere bescherming bij frontale en zijdelingse aanrijdingen en aanrijdingen aan de achterzijde. Dit is te danken aan geoptimaliseerde energie absorberende eigenschappen en een efficiënte verdeling van botskrachten. De carrosserie is bovendien substantieel versterkt met een nieuwe dragende structuur (binnenste deel), aangevuld met extra balken en subframes. Samen leveren deze maatregelen allemaal een bijdrage aan de hoogstaande veiligheidsprestaties van de nieuwe Subaru Outback.

IkWilVanMijnAutoAf
Subaru Outback april 2021 bij dealerSubaru Outback april 2021 bij dealer
23 april 2021
Subaru introduceert nieuwe OutbackSubaru introduceert nieuwe Outback
29 maart 2021
 

Info

Forum