5 december 2014
Subaru Outback (2015 - 2021)

Subaru Outback

Vijf EuroNCAP sterren voor nieuwe Subaru Outback

Autozine
5 december 2014 | De volledig nieuwe Subaru Outback, voorzien van het zogenaamde EyeSight-systeem, dat zijn bestuurder helpt om aanrijdingen te voorkomen, heeft de maximale score van vijf sterren behaald in de meest recente Euro NCAP-botsproeven. De Outback, die met benzine- en dieselmotor leverbaar is, wordt begin volgend jaar bij de Nederlandse dealer verwacht.
AutoCoach

Euro NCAP test onder meer de bescherming van volwassen inzittenden en kinderen zoals het ook de bescherming van voetgangers en het nut van aanwezige veiligheidsvoorzieningen onderzoekt. In de nieuwe, aangescherpte testmethode die per 2014 geldt, worden extra punten toegekend voor veiligheid verhogende voorzieningen, zoals Subaru's EyeSight. Het systeem is standaard op de nieuwe Outback.

Subaru Outback (2015 - 2021)

EyeSight is inmiddels door diverse onafhankelijke instanties onderzocht en de uitkomst is steeds hetzelfde: het systeem oogst veel waardering. Zo verdienden Subaru's met EyeSight de hoogst mogelijke score van 'superieur' van het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS, een non-profit organisatie die wordt ondersteund door autoverzekeraars in de VS). Het IIHS onderzoekt onder meer de preventieve werking van dergelijke veiligheidssystemen.

Ook in Japan zijn Subaru's met EyeSight bekroond met de hoogst mogelijke JNCAP ASV+ -score. Deze tests van voorzieningen ter voorkoming van ongelukken, zijn uitgevoerd door het ministerie van Land, Infrastructuur, Transport en Toerisme en het Nationaal Agentschap voor Automotive Safety & Victims' Aid (Nasva).

Het nieuwe EyeSight-systeem werd voor het eerst gelanceerd in Japan in juni 2014. De Europese lancering staat gepland voor begin 2015. EyeSight maakt gebruik van volledig nieuwe stereocamera's met een 40% verbeterd zicht en bereik. Doordat EyeSight standaard is op de Outback, kunnen steeds meer automobilisten toegang krijgen tot een systeem dat een bijdrage levert om aanrijdingen te voorkomen.

XLLease
Subaru introduceert Outback X-ExploreSubaru introduceert Outback X-Explore
30 juli 2020
Subaru Outback verbeterd voor 2019Subaru Outback verbeterd voor 2019
18 maart 2019
Subaru Outback ondergaat facelift 2018Subaru Outback ondergaat facelift 2018
5 februari 2018
ADAC prijst Subaru's EyeSightADAC prijst Subaru's EyeSight
24 augustus 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum