5 februari 2018
Subaru Outback (2015 - 2021)

Subaru Outback (2015 - 2021)

Subaru Outback ondergaat facelift voor 2018

Autozine
5 februari 2018 | Subaru heeft de zesde generatie van de Outback per direct van een aantal belangrijke aanpassingen voorzien. De wijzigingen gelden voor het uiterlijk, het interieur en de techniek. De veiligheidsuitrusting is verder aangescherpt met toevoeging van onder meer extra functies voor het bekroonde EyeSight-systeem. Belangrijkste aanpassingen aan het exterieur bevinden zich aan de voorzijde. Een nieuwe grille, nieuwe koplampen en een andere bumper zorgen voor een nog stoerder voorkomen. Nieuwe lichtmetalen wielen (17- inch voor de Comfort, 18-inch voor de Premium) en andere buitenspiegels springen aan de zijkant het meest in het oog.
AutoCoach

Binnenin zijn de aanpassingen legio: een nieuw stuurwiel, nieuwe ventilatieroosters, andere materialen inclusief stiksel en meest in het oog springend: een volledig nieuw deel voor infotainment en kachelbediening. Door andere afmetingen en materialen oogt het geheel nu als één groot beeldscherm met daarop alle belangrijke functies. Het navigatiesysteem werkt met een nog snellere processor en maakt nu gebruik van TomTom-kaartsoftware en -functionaliteit.

Subaru Outback (2015 - 2021)

Door aanpassingen aan het onderstel, waaronder de uitgaande slag van de dempers, veren en bevestigingsrubbers, reageert de auto rustiger en dus comfortabeler op korte oneffenheden. Ook de stuurinrichting en de remmen zijn gewijzigd, hetgeen resulteert in meer stuurprecisie en een beter gevoel in het rempedaal. De aandrijflijn bleef evenmin ongemoeid. De motor werd gefinetuned voor een lager verbruik en een betere gaspedaalrespons, aanpassingen aan de CVT Lineartronic hebben een lager verbruik en een lager geluid als gevolg.

Subaru Outback (2015 - 2021)

De nieuwe Subaru Outback is per direct te bestellen bij de Subaru-dealer. De reeks begint met de Outback 2.5i Comfort van € 45.795,-. Dat is inclusief automatische transmissie, permanente vierwielaandrijving, EyeSight en een zeer uitgebreide standaarduitrusting. De Outback 2.5i Premium is er vanaf € 49.995,-. Deze versie heeft alles wat de Comfort heeft, aangevuld met onder meer lederen bekleding, grootscherm navigatie en een elektrische schuif-/kanteldak. Een trekgewicht van 2.000 kilogram is sowieso standaard.

Subaru Outback (2015 - 2021)

Voornaamste kenmerken van de Subaru Outback modeljaar 2018:

  • De nieuw ontworpen led-koplampen omvatten de C-vormige led-dagrijlichten.
  • Dim- en grootlicht werden geïntegreerd in een enkel led-lichtblok met meesturende functie.
  • De frontale en laterale camera geven dode hoeken vóór de auto of aan passagierszijde weer op het scherm van het infotainmentsysteem met behulp van een camera in de grille en een camera in de buitenspiegel aan passagierszijde.
  • EyeSight is nu uitgerust met Lane Keep Assist dat de elektrische stuurbekrachtiging helpt om de auto binnen zijn rijstrook te houden wanneer hij dreigt af te wijken.
  • Het nieuwste infotainmentsysteem beschikt over een 8-inch scherm en is compatibel met Apple CarPlay en Android Auto. Het nieuwe systeem kreeg ook een veel snellere CPU om de startsnelheid en reactietijd te verbeteren.
  • De nieuwe ontworpen Lineartronic CVT-transmissie gebruikt een ketting met kleinere steek om zijn overbrengingsverhouding te verhogen van 6,28 naar 7,03. Het aantal verhoudingen dat in de manuele modus kan worden gebruikt, steeg van zes naar zeven.
  • De Outback onderscheidt zich door een nieuwe bumper, nieuwe grille en nieuwe koplampen. De buitenspiegels werden opnieuw ontworpen om de stroomlijn te verbeteren en werken voortaan met heldere richtingaanwijzers voor het Subaru Rear Vehicle Detection-systeem. De 17- en 18-inch lichtmetalen wielen zijn nieuw en er is een nieuwe kleur geïntroduceerd: Crimson Red Pearl.
  • Het bedieningspaneel van de airconditioning is gewijzigd voor meer gebruiksgemak en geeft de temperatuur en klok duidelijker weer. Passagiers op de achterbank beschikken voortaan over 2 USB-poorten.
Subaru introduceert Outback X-ExploreSubaru introduceert Outback X-Explore
30 juli 2020
Subaru Outback verbeterd voor 2019Subaru Outback verbeterd voor 2019
18 maart 2019
ADAC prijst Subaru's EyeSightADAC prijst Subaru's EyeSight
24 augustus 2016
Subaru produceert 3.000.000e auto in USASubaru produceert 3.000.000e auto in USA
3 augustus 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum