24 augustus 2016
Subaru Outback (2015 - 2021)

Subaru Outback (2015 - 2021)

ADAC prijst Subaru's EyeSight

Autozine
24 augustus 2016 | Voetgangers zijn de meest kwetsbare verkeersdeelnemers. Een aanrijding met een auto veroorzaakt bij deze groep over het algemeen zwaar letsel. Steeds meer autofabrikanten rusten hun modellen daarom uit met veiligheidssystemen die naderende ongelukken met voetgangers zien aankomen en kunnen ingrijpen. Zo ook Subaru, dat met EyeSight een extra paar ogen met de bestuurder laat meekijken. Onlangs testte de Duitse ADAC dit soort systemen en kwam tot de conclusie dat EyeSight van Subaru met kop en schouders boven de concurrenten uitsteekt.

De Duitse tegenhanger van de ANWB testte de anti-aanrijdingssystemen van zes middenklasse auto's, waaronder vier premiummerken. Van alle zes geteste systemen haalde de Subaru Outback met EyeSight de hoogste gemiddelde score. De ADAC was vooral onder de indruk van de prestaties van EyeSight bij complete duisternis: zelfs bij een test in een gebied zonder straatverlichting wist EyeSight voetgangers in donkere kleding zonder moeite te onderscheiden en kon een aanrijding worden voorkomen.

Subaru Outback (2015 - 2021)

EyeSight is een bijzonder veiligheidssysteem met twee, naast de binnenspiegel gemonteerd camera's die met de bestuurder meekijken. In tegenstelling tot anti-aanrijdingssystemen van andere merken maakt EyeSight uitsluitend gebruik van camerabeelden, en niet van radar- of andere sensoren. Tot een snelheid van 45 km/u wist EyeSight tijdens de test aanrijdingen te vermijden, bij snelheden daarboven liet het systeem de auto dusdanig afremmen dat de gevolgen van de aanrijding vele malen minder ernstig waren dan zonder de noodingreep.

EyeSight wist al eerder belangrijke veiligheidsprijzen in de wacht te slepen, zoals de maximale score bij testen van het American Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Niet alleen het vermogen om een frontale aanrijding te voorkomen, maakt indruk, ook de betrouwbaarheid van EyeSight was voor de onderzoekers van zowel ADAC als IIHS een belangrijk argument om het systeem hoog te beoordelen. Overdag en 's nachts blijkt de werking feilloos.

EyeSight is standaard aanwezig op de Subaru Outback en vanaf september ook op de Subaru Levorg. Het systeem is onderdeel van Subaru's strategie om in 2020 het veiligste automerk ter wereld te zijn. Subaru zet daarvoor in op maximale actieve en passieve veiligheid van alle leverbare modellen.

IkWilVanMijnAutoAf
Subaru introduceert Outback X-ExploreSubaru introduceert Outback X-Explore
30 juli 2020
Subaru Outback verbeterd voor 2019Subaru Outback verbeterd voor 2019
18 maart 2019
Subaru Outback ondergaat facelift 2018Subaru Outback ondergaat facelift 2018
5 februari 2018
Subaru produceert 3.000.000e auto in USASubaru produceert 3.000.000e auto in USA
3 augustus 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum